Cum face burgeri din cuş-cuş şi legume, că tot suntem în perioada de post, iar specialiştii ne sfătuiesc să încercăm să preparăm cât mai des mâncarea în casă? Este foarte simplu şi, potrivit specialiştilor bucătari, ies mai buni decât cei cu carne!
INGREDIENTE 1/2 cană cuş-cuş; 300 g cartofi, fierţi şi pasaţi; 1 dovlecel, dat prin răzătoarea mare; 3 morcovi, daţi prin răzătoarea mică; 1/2 cană porumb (din conservă); 1 cană mazare congelată; 1 ceapă mare, dată prin răzătoarea mare; 5 căţei de usturoi, pisaţi; un vârf de cuţit chimion pudră; 2 linguriţe rozmarin; 1 linguriţă cimbru; 2 linguriţe boia dulce; ardei iute/fulgi de ardei iute, după gust (opţional); sare, piper, după gust.
CUM SE PREPARĂ Cuş-cuş-ul se fierbe potrivit indicaţiile de pe ambalaj şi se lasă puţin la răcit. Se amestecă toate ingredientele până când se obţine o pastă omogenă. Se împarte compoziţia în 10 părţi egale. Se fac mingiuţe şi se presează între palme până la o grosime de aprox. 1,5-2 cm. Burgerii se prăjesc aprox. 5 minute pe o parte şi pe alta. De asemenea, se pot coace în cuptor, la foc mediu, 15-20 minute pe fiecare parte. Se taie chifla în două, se adaugă burgerul și se asezonează cu salată, ceapă tăiată fin, și după preferințe cu muștar, ketchap, maioneză veganăsausos de usturoi.
POFTĂ BUNĂ!