Cei mai tari „baristas” din Constanța s-au duelat la Maritimo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cei mai tari „baristas” din Constanța s-au duelat la Maritimo

Monden 22 Septembrie 2014 / 00:00 978 accesări

A mirosit puternic și îmbietor a cafea prin Maritimo, în special în zona Info Desk, la sfârșitul săptămânii care doar ce a trecut. De joi până duminică, marele complex comercial a găzduit, în premieră, competiția regională de barista 2014 - 2015. Mai mulți tineri constănțeni, angajați ai localurilor și cafenelelor de prestigiu din oraș, și-au demonstrat abilitățile în prepararea cafelei. „Este, practic, o manifestare prin care contribuim la dezvoltarea comunității românești de barista, o profesie la care stăm destul de bine și avem tineri foarte pregătiți. Acum suntem la faza regională. Joi și vineri s-au pregătit și au realizat ateliere de preparare a cafelei, sâmbătă a avut loc competiția de latte art, iar duminică s-a desfășurat concursul propriu-zis de barista. Au fost 14 concurenți la competiția de latte art și șase la concursul barista. E o competiție complexă… E, practic, o prezentare a cafelei cu toate fazele de preparare, cu selectat, prăjit, măcinat, asezonat și servit în 15 minute, în care trebuie să povestească despre ea și să facă mai multe băuturi și cocktailuri pe bază de cafea”, a declarat coordonatorul național al Asociației de Cafea de Specialitate din România, Silvia Constantin. Premierea competitorilor a avut loc ieri seară, după închiderea ediției ziarului, iar organizatorii vor comunica rezultatele finale complete în această săptămână.

ARTA PREPARĂRII CAFELEI Relativ recent introdus în limba română, termenul de „barista“ înseamnă, de fapt, un barman specializat în prepararea băuturilor pe bază de cafea. Barista este persoana care învață toate secretele cafelei, iar pentru a deveni un barista, este nevoie de o mulțime de studii, cursuri și multă practică. Un barista este un adevărat maestru în prepararea unei băuturi aromate pe bază de cofeină, acesta ținând cont de aspecte complexe, precum: temperatura și culoarea cafelei, consistența cremei de lapte pentru cappuccino, echilibrul gustativ între ingrediente, paharul folosit și multe alte detalii.

Programul competițiilor regionale este în continuare: Iași - 26, 27, 28 septembrie, la Palace Mall, Sibiu - 24, 25, 26 octombrie - Continental Hotels, Timișoara - 31 octombrie - 2 noiembrie - Iulius Mall, București - 19, 20, 21 noiembrie - Romhotel ROMEXPO SA, Cluj-Napoca - 10-14 decembrie - Iulius Mall. De asemenea, Campionatul Național de Ibrick se va desfășura în cadrul Romhotel, în perioada 19 - 21 noiembrie. Câștigătorul va reprezenta România la Campionatul Mondial de Ibrick din Atena, din februarie 2015.

Taguri articol


12