Cei trei români din dosarul „Sky News“ rămân în arest preventiv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizia este definitivă

Cei trei români din dosarul „Sky News“ rămân în arest preventiv

Justiție 23 August 2016 / 16:36 773 accesări

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, marţi, contestaţia celor trei români care apar în reportajul Sky News la măsura arestului preventiv, astfel că aceştia rămân în arest, decizia instanţei supreme fiind definitivă.

Cei trei, Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics, au fost arestați preventiv în 12 august, în urma unei decizii a Curții de Apel București. Ei sunt acuzaţi de complicitate la "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională", infracțiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, bărbații sunt acuzați și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și constituirea unui grup infracțional organizat

DIICOT a trimis vineri în Marea Britanie solicitarea privind audierea celor trei jurnaliști de la Sky News,printre care și Stuart Ramsay, în dosarul ce vizează reportajul cu traficul de arme realizat în România, cei trei jurnaliști fiind puși sub urmărire penală pentru comunicare de informații false.

Procurorii DIICOT au transmis solicitarea în cursul zilei de vineri, după ce în data de 17 august au dispus începerea urmării penale faţă de trei dintre jurnaliştii de la Sky News, printre care şi Stuart Ramsay, pentru infracţiuni de comunicare de informaţii false.

Potrivit motivării deciziei de arestare preventivă a celor trei inculpaţi români, "membrii echipei postului de televiziune Sky News din Marea Britanie, și anume cetățenii britanici R.S.R., S.C.S., S.J., cu intenție, au comunicat și răspândit în mediul virtual și prin mass-media, știri și informații false referitoare la presupusul trafic de armament din România, deși cunoșteau că aceste știri nu sunt reale, modalitate prin care s-a pus în pericol securitatea națională".



12