Cel mai bun restaurant din lume va lua o pauză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel mai bun restaurant din lume va lua o pauză

Monden 28 Ianuarie 2010 / 00:00 324 accesări

El Bulli, desemnat cel mai bun restaurant din lume, în mai mulţi ani, de către ghidul de specialitate Michelin, va fi închis pentru o perioadă de doi ani., între 2012 şi 2013, decizie luată de Ferran Adrià, maestru bucătar şi patronul restaurantului. Unul dintre cei mai celebri experţi culinari din lume, specializat în gastronomia moleculară, Ferran Adrià a dat această veste în cadrul unei gale organizate în onoarea sa la târgul Madrid Fusión.

O masă la El Bulli, din oraşul Roses, în apropierea Barcelonei, costă peste 200 de euro de persoană, însă decizia de a închide restaurantul nu are nimic de-a face cu criza economică ce a lovit Spania în ultimele luni. Toate locurile în restaurant sunt rezervate la începutul fiecărui an, 2010 fiind deja complet. Ferran Adrià, care este pionier în ceea ce priveşte abordarea gastronomiei ca ştiinţă, precum şi ca o formă de artă, este faimos pentru spumele sale din legume şi combinaţiile neaşteptate precum porumbel cu caviar de mure şi bomboane din ficat de gâscă. Acesta a insistat că numele El Bulli nu va dispărea şi că bucătăria va rămâne deschisă ca laborator de cercetare pe perioada celor doi ani. Decizia, spune el, este personală şi profesională şi va permite angajaţilor săi să trăiască din nou o viaţă normală.

El Bulli este considerat unul dintre cele mai rafinate şi originale restaurante. Spaniolii îl privesc pe Ferran Adrià ca pe un vârf de lance în inovarea tradiţiei gastronomice, permiţând Spaniei să exporte idei şi produse gastronomice în toată lumea. În toamna acestui an, maestrul va preda un curs la Universitatea Harvard în SUA ca parte din munca sa alături de Food and Science Foundation din Catalonia. Între timp, restaurantul va fi deschis din iunie şi până în decembrie, până în 2011, inclusiv.

Taguri articol


12