În urma furtunilor din această vară, câțiva dintre copacii bătrâni și putrezi au căzut, iar alții care erau în pericol de a se prăbuși au fost înlăturați de autoritățile locale. În locul acestora, Primăria Constanța a început deja campania de plantare a copacilor în întregul oraș. Și asta nu e tot! Toate spațiile verzi din cartierele Constanței vor primi copaci, pentru ca, în următorii ani, pe timp de vară, toți oamenii care se plimbă fie pe străzi, fie prin parcuri sau pe faleză să aibă umbră. Mai multe detalii ne oferă chiar șeful Serviciului „Spații Verzi” din cadrul Primăriei Constanța, inginer George Coman. „Este cel mai mare campanie de plantare de material dendrologic de la Revoluție încoace, având în vedere că vom planta aproximativ 13.500 de copaci, de diferite specii, în municipiu. Prin acest program ne vom ocupa de zonele de locuit, de aliniamentele stradale și de completarea vegetației”, a declarat George Coman.
PROGRAM IMPORTANT Încă de săptămâna trecută, echipele de muncitori au început să sape gropi, iar de ieri au trecut efectiv la plantat. Primele cartiere în care a început această acțiune sunt Casa de Cultură și Faleză Nord, iar în următoarele zile, muncitorii se vor îndrepta către cartierele Tomis I, Tomis II, centru, CET, KM 4-5, Viile Noi și Poarta 6. Șeful Serviciului „Spații Verzi” a declarat că vor fi plantați platani, tei, arbori japonezi - sophora și plopi negri, care nu produc puf și cresc foarte repede. Surprizele nu se termină aici. Vor fi plantați sophora pe aliniamentul de pe bulevardul Mamaia. „De la Pescărie până la IG Duca, pe o lungime de aproximativ 5 km, vom planta 500 de arbori japonezi pe spațiile verzi ce delimitează sensurile de mers”, a declarat arhitectul peisagist Ștefan Pamfil.
CÂND SE VOR ÎNCHEIA LUCRĂRILE? „Vrem să terminăm această campanie până la sfârșitul anului, însă depinde foarte mult și de condițiile meteorologice. Dacă vremea va fi prietenoasă, până la sfârșitul lui decembrie, totul va fi gata”, a afirmat George Coman.
PĂRERI Trecătorii s-au arătat încântați de acest program. „Este foarte bine! Un copac în plus, înseamnă mai mult oxigen. Nu discutăm și despre faptul că pe timp de vară, oamenii veniți în parc cu copiii la joacă vor putea sta la umbră. Este și normal. După o anumită vârstă, suporți mai greu razele soarelui”, a declarat Ileana Agache, localnică din Faleză Nord.