Cel puţin 33 de imigranţi au murit în Marea Egee

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel puţin 33 de imigranţi au murit în Marea Egee

Externe 08 Februarie 2016 / 18:48 758 accesări

Cel puţin 33 de imigranţi extracomunitari s-au înecat, luni, în largul coastelor Turciei, după scufundarea a două ambarcaţiuni care încercau să ajungă în Grecia, pe Marea Egee. Potrivit agenţiilor de ştiri Anadolu şi Dogan, 22 de imigranţi s-au înecat în drumul spre insula greacă Lesbos. Alţi 11 imigranţi au murit după scufundarea unei ambarcaţiuni în largul localităţii turce Dikili. Până pe 5 februarie, cel puţin 374 de persoane s-au înecat în Marea Egee, în timp ce încercau să ajungă ilegal în Europa, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a întâlnit luni cu premierul turc, Ahmet Davutoglu, şi cu alţi oficiali turci, pentru negocieri cu privire la reducerea afluxului de migranţi în Europa. Turcia, o ţară-cheie pe ruta migraţiei către Europa, se află în centrul eforturilor diplomatice ale lui Merkel vizând reducerea acestui aflux, cerându-i-se să accepte pe teritoriul său până la 35.000 de sirieni care s-au adunat la frontieră, fugind din calea unor atacuri ale unor forţe guvernamentale siriene. Turcia, care găzduieşte aproximativ 2,5 milioane de migranţi, afirmă că nu mai poate primi refugiaţi, dar a anunţat că va continua să ofere refugiu. Ankara a convenit în noiembrie cu Bruxelles-ul să lupte împotriva reţelelor de traficanţi de migranţi şi să ajute la stoparea migraţiei. Uniunea Europeană i-a promis, în schimb, un ajutor de aproximativ trei miliarde de euro, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor refugiaţilor din această ţară.

Luni, Angela Merkel şi Ahmet Davutoglu au condamnat atacurile aeriene ruse şi atacurile forţelor loiale preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, asupra oraşului Alep. ”Suntem copleşiţi de suferinţa umană provocată de bombardamente, inclusiv ale părţii ruse. Agresiunea trebuie să înceteze cât mai repede posibil”, a subliniat Merkel, denunţând acţiunile Rusiei drept contrare unei rezoluţii ONU care vizează să împiedice atacuri asupra civililor. Davutoglu a subliniat că ”atacurile Moscovei arată cât de nesinceră este Rusia”.

LOCURI DE MUNCĂ TEMPORARE PENTRU IMIGRANȚI Suedia pune presiune pe administraţiile sale locale să ofere locuri de muncă temporare pentru imigranţi, în cadrul eforturilor depuse pentru a face faţă tensiunilor provocate de fluxul de refugiaţi, a informat un responsabil suedez, citat de site-ul de ştiri DHnet.be. Administraţiilor locale li se cere, de asemenea, să acorde cel puţin o mie de stagii de pregătire pe an nou-veniţilor, până în 2018. Suedia a primit 160.000 de imigranţi în 2015. Dificultăţile de a-i integra reprezintă o sursă de preocupare intensă pentru opinia publică şi responsabilii politici. Jumătate dintre refugiaţii din Suedia nu au un loc de muncă, la şapte ani după sosirea lor în ţară, şi doar 60% au găsit un loc de muncă, după 15 ani, potrivit institutului Statitics Sweden.

Citește și:

Armata macedoneană ridică un al doilea gard la frontiera cu Grecia

Suedia încurajează oferirea de locuri de muncă temporare pentru imigranți

Biserica Romano-Catolică germană cere reducerea numărului de refugiați care vin în această țară

Proteste anti-imigrație din Europa până în Australia

Jurnalistă belgiană, hărţuită într-o transmisiune în direct de la carnavalul din Koln

Centrul pentru refugiați de la Tășnad nu va mai fi înființat

22 de cazuri de agresiune sexuală la carnavalul din Koln

Merkel momește cu favoruri comerciale ţările care găzduiesc refugiaţi

Taguri articol


12