Există în lume câteva locuri atât de bizare încât au devenit atracții pentru turiștii care își doresc vacanțe mai altfel, admirând peisaje care par din altă lume. Vă prezentăm astăzi cele mai ciudate destinații de vacanță, care îi uimesc anual pe cei care le vizitează.
ÎN ROMÂNIA În România, în județul Buzău, la doar 7 km de Vulcanii Noroioși, turiștii pot fi martorii unui fenomen natural unic în Europa - Focurile Vii. Pe o suprafață de 400 de metri pătrați, pământul arde cu flăcări ce pot atinge chiar și 20 de centimetri înălțime. Se pare că fenomenul se produce datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, care în urma frecării se aprind, provocând un adevărat spectacol de flăcări. Tot în județul Buzău, românii pot fi martorii unui alt fenomen ciudat, pe lângă Vulcanii Noroioși și Focurile Vii. Pietrele Vii sunt niște formațiuni ciudate de piatră, care în loc să scadă în timp, de la eroziune, cresc. Localnicii spun chiar că pietrele cu forme bizare se mișcă, schimbându-și poziția de-a lungul vremii. Tot în România există așa-numita ”Minune ascunsă a Bihorului”, un lac cu vârtej - lacul Vida. Acesta se deosebește prin culoarea aproape ireală a apei, dar și prin faptul că în mijlocul său este amenajat un deversor, care creează impresia unui imens vârtej spectaculos.
ÎN LUME Nu doar România are locuri ciudate care îi atrag pe cei curioși, ci astfel de destinații atrag turiști în toate colțurile lumii. De exemplu, provincia Salta, din nord-vestul Argentinei, a devenit cunoscută în întreaga lume pentru câmpiile ei de sare, care sunt înconjurate de munți impunători. Peisajele ireale din această regiune nu mai pot fi întâlnite nicăieri în lume, iar stravechea istorie incașă a zonei reprezintă încă un punct de atracție pentru turiștii ce caută o experiență cu adevărat deosebită.În Oceanul Indian există insula Socotra, unde turiștii pot admira copacii Sângele Dragonului, dar și alte 700 de specii rare de plante și animale. Copacul și-a căpătat acest nume datorită unei rășini de culoare roșie pe care o secretă. O vacanță pe mica insulă se poate dovedi periculoasă, deoarece apele sunt pline de pirați. Peisajele bizare din Cernobîl, din zona de alienație, îi atrag pe turiștii dornici să vadă cum radiațiile au schimbat regiunea afectată de catastrofa nucleară din 1986. Turiștii pot vizita reactorul ce a provocat explozia catastrofală care a dus la moartea lentă a câtorva sute de mii de oameni, orașul-fantomă Pripiat, din apropierea centralei, precum și pădurea roșie din zonă, unde pinii au căpătat tente de roșu și portocaliu, din cauza radiațiilor.
Citește și:
Iată cele mai spectaculoase plaje pe care ar trebui să le vizitezi