Cele mai frumoase castele din România! Merită vizitate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Turist în țara ta!

Cele mai frumoase castele din România! Merită vizitate!

Turism 11 August 2016 / 08:15 2638 accesări
Castelul Sturdza, de la Miclăușeni, Iași

Castelul Sturdza, de la Miclăușeni, Iași

Instabilitatea socio-politică din țările pe care românii le preferau ca destinații de vacanță i-a determinat pe mulți să se orienteze către țara noastră în acest concediu. Cei care doresc să își petreacă o vacanță plăcută în România pot să facă un tur al celor mai frumoase castele din țară, câteva dintre cele peste 150 existente. Iată care sunt cele mai deosebite construcții care au fost bine întreținute și pe care trebuie să le vizitați!

Castelul Regal de la Săvârșin - Printre primele proprietăți ale familiei regale retrocedate regelui Mihai, Castelul de la Săvârșin, din județul Arad, a fost construit în secolul al XVI-lea de familia nobiliară maghiară Forray. Castelul, împreună cu Domeniul Săvârșin (care cuprinde un lac şi un parc dendrologic de 6,5 hectare), a fost cumpărat în 1943 de regele Mihai şi confiscat în 1948 de stat. În comunism clădirea a suferit importante modificări arhitecturale, fiind împărțită în apartamente de locuit. Din 2001 a revenit în proprietatea familie regale.

Castelul Bran, Brașov - Este cel mai cunoscut și vizitat dintre castelele din România. Deși a intrat în circuitul turistic drept castelul lui Dracula, Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești, căruia i-a fost atribuită legenda, acesta nu a locuit niciodată la Bran, potrivit istoricilor. Ridicată inițial ca trecătoare cu scop militar (în 1377), cetatea a suferit mai multe modificări între 1622 și 1886, pentru ca în 1920 să fie transformată în castel de către regina Maria.

Castelul Corvinilor, Hunedoara - Numit și castelul Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Construcția a fost restaurată și transformată în muzeu.

Castelul Peleș, Sinaia - Între anii 1873 și 1875 se face temelia viitorului castel Peleș, la inițiativa regelui Carol I al României, care a decis și ca fosta localitate Podu Neagului să se numească Sinaia. Lucrările au fost conduse de trei arhitecți: Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman. Din 1914 și până în 1947, castelul a fost destinat vizitelor oficiale. În 1948, comuniștii au închis Peleșul, iar bunurile de patrimoniu au fost inventariate și o parte a fost transferată la Muzeul de Artă din București. A fost retrocedat regelui Mihai în 2007 și a rămas în continuare deschis vizitatorilor.

Castelul Sturdza, de la Miclăușeni, Iași - Este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturdza și soția sa, Maria, în satul Miclăușeni, la o distanță de 20 km de Roman și 65 km de municipiul Iași. În prezent, se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și este inclus pe Lista monumentelor istorice.



12