Cele mai periculoase vedete la căutările online

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cele mai periculoase vedete la căutările online

Monden 21 August 2010 / 00:00 509 accesări

Calculatoare virusate pe bandă rulantă. Cameron Diaz, Julia Roberts şi Jessica Biel sunt „cele mai periculoase” celebrităţi care sunt căutate pe Internet. Cercetătorii au descoperit că actriţele de la Hollywood şi modelele frumoase sunt folosite de infractorii online pentru a-i redirecţiona pe utilizatorii Internetului către site-uri dubioase, care le virusează apoi calculatoarele. Aceştia au descoperit că peste şase milioane de programe care fac rău computerelor au fost create de-a lungul anului trecut, aproximativ 60.000 pe zi. Experţii susţin că hackerii se folosesc adesea de astfel de site-uri capcană cu viruşi, care au ca ţintă detaliile private ale utilizatorilor. După ce un computer este infectat hackerii pot fura parolele folosite la operaţiunile bancare sau parole de email.

Mai mult de o căutare din zece pentru Cameron Diaz conduce la site-uri riscante, care păcălesc utilizatorii să descarce viruşi, ce preiau apoi controlul computerelor sau le fură datele personale. La căutarea pe net a actriţei Julia Roberts, 9% sută din site-urile care apar în rezultate sunt periculoase, însă riscul creşte la 20% atunci când sunt descărcate imagini ale vedetei. Jessica Biel este a treia cea mai periculoasă în acest clasament, cu rezultate asemănătoare celor ale Juliei Roberts, însă utilizatorii au mai puţine şanse de a contracta un virus dacă descarcă imagini ale ei. Printre celelalte celebrităţi care se află în topul zece al celor mai periculoase căutări pe net, se numără Gisele Buendchen, Adriana Lima şi Heidi Klum, în timp ce starurile din tenis Maria Sharapova şi Andy Roddick au ocupat locurile 13 şi 14. Jennifer Love Hewitt, Nicole Kidman, Tom Cruise, Heidi Klum, Penelope Cruz şi Anna Paquin, vedeta serialului de televiziune „True Blood”, prezintă de asemenea riscuri la căutarea pe Internet. Preşedintele Barack Obama şi Sarah Palin s-au clasat ultimii pe această listă prezentată de o firmă de securitate pe Internet. McAfee a efectuat acest studiu în iulie, folosind tehnologia companiei pentru a identifica site-urile periculoase.

Catastrofă aviatică suspectă. Viruşi informatici reprezintă o ameninţare foarte serioasă mai ales cînd pot interfera cu activităţile unor companii importante. De exemplu, se bănuieşte că viruşii ar fi contribuit la prăbuşirea unui avion de pasageri în Spania, în 2008. Viruşi informatici ar fi contribuit la prăbuşirea unui avion de pasageri al Spanair la Madrid, în 2008. Computerul central al Spanair, care înregistra problemele tehnice ale avioanelor, nu a funcţionat corect, pentru că fusese infectat cu un virus informatic, potrivit unui raport intern al companiei. Avionul MD-82 avea trei probleme tehnice, o situaţie care, în mod normal, nu i-ar fi permis să decoleze. Aparatul, care se îndrepta spre insulele Canare, a ieşit de pe pistă şi a luat foc imediat după decolare, în 20 august 2008. 154 de persoane şi-au pierdut viaţa în accident. Experţii anchetează cauzele incidentului, atribuit în special faptului că flapsurile nu au fost activate pentru a-l ajuta să decoleze. Un mecanic şi şeful unei echipe de mentenanţă a aeroportului au fost puşi sub acuzare în acest dosar. Raportul final al comisiei de anchetă urmează să fie dat publicităţii în luna decembrie.

Taguri articol


12