Atunci când vrei să îţi menţii situeta, să îţi întăreşti sistemul imunitar, dar şi să ţii diabetul şi cancerul la distanţă, trebuie să consumi alimente bogate în nutrienţi, calciu şi vitamine. Gălbenuşul oului conţine o mulţime de nutrienţi, greu de găsit în alte alimente. Laptele dregresat conţine vitamina D, care permite organismului să asimileze calciu şi este un super nutrient: reduce riscul de boli cardiace, fereşte organismul de cancer şi previne depresia. Pe lista vitaminelor bogate în vitamina D se află şi somonul. El conţine şi acizi graşi, care luptă împotriva bolilor de inimă, hidratează pielea şi micşorează efectele artritei. Carnea slabă de vită este cea mai bună sursă de fier din alimente. Fasolea este plină de proteine şi conţine nutrienţi importanţi mai ales pentru femei: calciu, potasiu şi magneziu. Fasolea reduce riscul de boli cardiace, tensiunea arterială şi cancerul de sân şi de colon. Alunele reduc riscul de diabet, dar trebuie consumate cu măsură. Seminţele de in sunt cea mai bpgată sursă de omega3. Consumul de ulei de măsline este bogat în antioxidanţi şi scade colesterolul. Spanacul conţine fier şi luteină, care protejează împotriva orbirii şi atacurilor de cord. Ciocolata neagră este alimentul care slăbeşte. Aceste zece alimente sunt considerate de sfatulparinţilor.ro a fi cele mai sănătoase.