Usturoiul reprezintă unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru colesterolul mărit. Consumând 900 mg (un căţel întreg) de usturoi pe zi, timp de 4 până la 5 luni, puteţi reduce nivelul colesterolului LDL sau colesterol rău, în timp ce creşteţi nivelul de HDL sau colesterolul bun. Usturoiul ajută, de asemenea, la prevenirea acumulării depozitelor de placă în artere.
Ceaiul verde limitează absorbţia de colesterol şi creşte nivelul de excreţie al lipidelor. Acesta împiedică acţiunea enzimei care promovează, în mod activ, constricţia vaselor de sânge.
Frunzele de anghinare reduc colesterolul LDL şi cresc nivelul colesterolului HDL. Consumând 1.500 de mg pe zi, pentru aproximativ 6 săptămâni, veţi reduce nivelul de colesterol în mod semnificativ. Această plantă este un diuretic natural şi ajută la pierderea în greutate. Planta îmbunătăţeşte, de asemenea, fluxul biliar şi promovează funcţia hepatică.
Ghimbirul este foarte puternic şi gustos, fiind, de asemenea, eficient în reducerea nivelului de colesterol. Este nevoie doar de aproximativ 5 mg sau 2 linguriţe de extract de rădăcină de ghimbir pentru a avea o inimă sănătoasă. Înainte de a începe să consumaţi ghimbir, ar fi bine să consultaţi un medic, deoarece, în afara faptului că scade nivelul colesterolului, tensiunea arterială şi consolidează sănătatea inimii, acesta are, de asemenea, proprietăţi de subţiere a sângelui. Ghimbirul joacă, de asemenea, un rol important în prevenirea depunerilor de placă în artere.