Dialogul nostru cu directorul Centrului de Medicină Estetică şi Medicină Funcţională,
dr Ionica Ciortan, rămăsese la descrierea metodelor de tratament pentru celulită, aşa cum sînt ele propuse de ultimele programe de medicină şi de estetică din Occident.
Vorbeam despre ce trebuie să facă o persoană atunci cînd constată că are celulită…
În primul rînd, şi acum vă spun cum se procedează la noi în centru, se începe prin a se pune un diagnostic de celulită. După stadiul în care se află celulita, se dau indicaţiile medicale corespunzătoare. Dacă vorbim de o formă incipientă de formare a celulitei, tratamentul este relativ uşor, însă în cazul în care constatăm stadiul patru al afecţiunii, atunci sînt formaţi deja nodulii şi tratamentul este mai complicat, de lungă durată şi presupune ca fază finală şi terapia cu laser. Desigur, tehnicile de terapie sînt combinate cu diete personalizate (excluderea alimentelor “vinovate”) şi cu programe de întreţinere fizică (ce combat sedentarismul, efectele muncii de birou etc). De multe ori, femeile care constată că au celulită se tratează cu diferite creme “minune”, diverse diete “fantasice” şi alte metode cosmetice care nu au niciun efect sau au, cel mult, un efect minor, temporar. Subliniez încă o dată: celulita este o afecţiune de sănătate şi de aceea trebuie vorbit de ea în registru medical.
Ce soluţii aveţi?
La “Hera Body Care” există o serie de etape de tratament şi de formule terapeutice, care sînt combinate şi personalizate pentru fiecare persoană care vine la noi. Împachetarea cu parafango este cea mai eficientă metodă în materie de împachetări, parafango fiind o substanţă constituită din parafină şi alge marine, nămoluri marine, argilă pură, siliciu şi natriu. După împachetare, persoana intră în capsula cu caldură uscată (NEST) aprox. 30 minute, la o temperatură de 50-60 gr. Celsius. Urmează un masaj, pentru activarea circulaţiei, calmarea durerilor provocate de celulită în urma efectului căldurii produse de parafango, scăderea în centimetri şi drenajul limfatic. La finalul unei astfel de şedinţe, pierderea în greutate este de aprox. 300-700 gr şi 1cm în circumferinţă.
Cîte asemenea şedinţe de saună uscată sînt necesare şi care sînt rezultatele?
Sînt recomandate 10-12 şedinte în cadrul unui program de remodelare corporală alături de celelalte aparate cu efect anticelulitic. Efectele sînt următoarele: reducerea ţesutului adipos, detoxifierea, eliminarea apei în exces, redarea elasticităţii şi supleţii pielii, eliminarea aspectului de coajă de portocală (lăsînd pielea netedă şi moale), îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, beneficii asupra vergeturilor, calmarea durerilor cauzate de spasme, capacităţi antiinflamatoare.
Aşadar NEST-ul este un aparat foarte nou, care “face minuni”?
Face minuni, cu suport ştiinţific, dar face minuni... Descoperirile medicale sînt uimitoare - poate nu aşa de spectaculoase la nivel publicitar precum internetul, telefoanele mobile sau automobilele cu computer la bord care parchează singure, dar ele există şi noi avem la Hera Body Care aşa ceva! Revenind la tratamentul celulitei, vă propun să trecem în revistă şi diatermia, ca cea mai nouă metodă inovatoare în reducerea acestei afecţiuni. Diatermia este un concept nou, bazat pe terapia hipertermică, ce scaldă ţesuturile
într-o temperatură superioară şi are o acţiune de reechilibrare a membranei celulare. Concret, în 20 de minute de terapie, celula scapă de grăsimi şi apă în exces, se realizează o oxigenare mai mare şi se recrează o activare a circulaţiei. În 30 minute se înmoaie stratul cornos şi toxinele sînt eliminate prin circulaţie şi transpiraţie. Este un aparat destinat endermologiei, cu ajutorul căruia se masează intens, aspirativ şi cuantificabil pielea în profunzime
Exercitiul fizic nu este necesar? Doar aparate acestea?
Urma să vă spun. Există şi un tratament care îmbină efortul fizic cu beneficiul razelor infraroşii. Vorbesc acum despre Cardiobike, un aparat ce tratează celulita cu ajutorul fitnessului personalizat (cardiofrecvenţiometru). Cardiobike-ul este cel mai eficient mijloc de transformare a masei adipoase în masă musculară. Practic, el foloseşte masa adipoasă pe post de combustibil în efortul fizic efectuat. Totul se petrece în prezenţa unui tunel de raze infraroşii care au penetraţie intradermică. În consecinţă, putem să observăm că după un număr de 6-8 sedinţe, dacă ne măsurăm, avem aceiaşi parametri, dar masa adipoasă a fost transformată în masă musculară.
Vom continua discuţia…0