Tratamentele medicale de care beneficiază pacienţii constănţeni, şi nu numai ei, nu sunt dintre cele mai moderne, deşi piaţa europeană oferă, în prezent, servicii ultraperformante. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), alături de cei ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) - cea mai mare şi mai reprezentantivă unitate sanitară din judeţ, dar şi din Dobrogea, încearcă să aducă servicii de cea mai bună calitate la malul mării, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să străbată sute şi chiar mii de kilometri pentru a beneficia de o investigaţie medicală sau un tratament modern. Ultima vizită întreprinsă în Turcia, mai exact la unităţile celor două grupuri medicale din Istanbul, „Acibadem” şi „Anadolu”, de către delegaţia CJC şi a SCJU, în special pentru serviciile acordate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, a dus la ideea înfiinţării, la Constanţa, a unui Centru de radioterapie cu aparatură de ultimă oră. „Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a avut iniţiativa înfiinţării unui Centru de radioterapie şi la Constanţa. Va trebui să ne îndreptăm spre o tehnologie de cea mai înaltă calitate având în vedere că, în acest domeniu, se evoluează într-un ritm extrem de rapid”, a afirmat managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână.
CJC CONSTANŢA ESTE DISPUS SĂ INVESTEASCĂ CHIAR ŞI 15 MILIOANE DE EURO PENTRU SERVICII MEDICALE DE CALITATE ÎN BENEFICIUL CONSTĂNŢENILOR
Se va face tot posibilul ca, în aproximativ un an, acest Centru de radioterapie să fie deschis, iar Constanţa să devină, astfel, printre puţinele judeţe din ţară care va beneficia de o asemenea aparatură în domeniul oncologic. Reprezentanţii „Acibadem” şi-au arătat disponibilitatea în ceea ce priveşte pregătirea cadrelor medicale care vor profesa în centru.
TRATAMENTE ÎNVECHITE. SCJU dispune şi în prezent de tratamente de radioterapie însă, potrivit managerului, acestea sunt învechite, aşa că se impune o îmbunătăţire în acest sens. „Cei mai mulţi bolnavi care au nevoie de tratamente specifice afecţiunilor oncologice pleacă la clinicile din Bucureşti, dar am întâlnit, în Turcia, la centrele medicale pe care le-am vizitat, foarte mulţi pacienţi români”, a mai declarat managerul. Centrul de radioterapie ar putea funcţiona în curtea SCJU.