Centru de recuperare fizică, sprijinit de Primăria Corbu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru copiii cu dizabilități

Centru de recuperare fizică, sprijinit de Primăria Corbu

Administrație 16 Septembrie 2014 / 00:00 1250 accesări

CARITATE În plină criză, foarte multe administrații publice locale constănțene se plâng de lipsa banilor și de bugete mici. Foarte puține apucă să realizeze proiecte utile pentru comunitate și aproape nicăieri nu se face nimic pentru cei cu probleme grave de sănătate. Totuși, în comuna Corbu, administrația a sprijinit, în mai multe rânduri, diverse acțiuni de caritate.

CENTRU DE RECUPERARE Cel mai elocvent exemplu este cel al centrului de recuperare fizică din comună, adresat, în principal, copiilor cu dizabilități fizice. În urmă cu mai bine de doi ani, Primăria a pus la dispoziție spațiul unde a fost amenajat centrul medical, pe locul unde se aflau câteva spații ale fostului CAP din comună. Din bugetul local au fost realizate lucrările de reabilitare și renovare a vechii clădiri, iar aparatura a fost cumpărată cu ajutorul unor sponsori. Așa se face că, din 2012 până acum, în acest centru au fost tratați gratuit mai mulți copii cu grave dizabilități fizice, veniți din toată țara. Mai mult, la centru pot face terapie și adulții, contra unor sume simbolice, suficient cât să susțină un venit pentru o parte din personal. „Inițial, centrul a fost gândit pentru copiii cu dizabilități. De aceea l-am și amenajat în Corbu, pentru că sunt mulți copii în această situație. Pentru adulți percepem o taxă redusă, cât să achităm salariul medicului și al asistentului fizioterapeut”, a spus vicepreședintele Asociației „Suflete Curajoase“, care administrează centrul, Constantin Vilău. De altfel, restul personalului este format din voluntari cu studii în domeniu.

EXTINDERE În momentul de față, centrul se află în plină extindere. Urmează să se construiască încă patru săli de terapie și tratament. Lucrările sunt sponsorizate de o firmă petrolieră care-și desfășoară activitatea în zonă, iar costul lor ajunge până la suma de 128.000 de lei. „De la înființare, centrul a mai fost extins cu trei săli. Acum vom mai amenaja încă patru săli de terapie. Autoritățile locale ne-au ajutat din mai multe puncte de vedere de-a lungul timpului. Noi, fiind asociație nonprofit, nu ne-am permis unele costuri”, a mai spus Vilău.

Taguri articol


12