Liceul Teoretic „Ovidius” a fost gazda şedinţei de lucru a membrilor Centrului de Resurse pentru Educaţie Economică (CREE) Constanţa, la care au participat profesori, absolvenţi ai programelor de formare, precum şi cadre didactice premiate la concursul naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie”. Întrunirea a debutat prin prezentarea unei informări asupra vizitei de documentare realizate de directorul adjunct al CREE Constanţa, prof. Cecilia Băraru, la centre de educaţie economică din SUA, vizită realizată la invitaţia National Council on Economic Education din Statele Unite, în perioada 1 - 14 decembrie 2007. Vizita a permis cunoaşterea activităţii centrelor de educaţie economică din statele Indiana şi Illinois, precum şi a modalităţilor de realizare a educaţiei economice în şcoli americane. Directorul CREE, prof. Victor Mihalaşcu, a făcut o prezentare generală a activităţii CREE Constanţa în anul 2007, evidenţiind: continuarea organizării, în colaborare cu CCD Constanţa, a două noi stagii de formare în cadrul programului acreditat „Educaţie economică şi antreprenorială eficientă” (pînă în prezent, peste 200 cadre didactice au participat la programele de formare oferite de CREE, mulţi dintre ei realizînd disciplina opţională Educaţie Economică în şcoli primare, gimnazii şi licee), absolvenţii primind atestate pentru 25 de credite de formare de la CNFP; organizarea fazei naţionale a concursului „Cele Mai Bune Lecţii de Economie”, pe baza unui grant oferit de NCEE şi a sprijinului deosebit acordat de Consiliul Judeţean Constanţa, la care cadrele didactice constănţene calificate au obţinut practic 1/3 din totalul premiilor acordate; organizarea concursurilor judeţene pentru elevi, „Şi eu voi fi antreprenor” (prima ediţie, sprijinit de OTIMMC Constanţa cu o bursă pentru echipajul calificat pe locul I şi care a participat la training-ul EMPRETEC) şi „Gîndesc economic, deci exist” (cea de-a treia ediţie); participarea membrilor centrului la programe naţionale de formare organizate de Centrul Român pentru Educaţie Economică, în calitate de formabili şi, respectiv, de formatori (programe de formare de formatori pentru curriculum liceal şi pentru învăţămîntul primar); obţinerea, pe baza activităţii desfăşurate, a autonomiei financiare în reţeaua de centre locale ale Centrul Român pentru Educaţie Economică; distribuirea de materiale în sprijinul realizării educaţiei economice în şcoli (Caietul elevului pentru învăţămîntul primar, Calendarul micului economist, InfoCREE), etc.
Anul 2008 înseamnă, pentru CREE Constanţa mai multe proiecte, printre care şi un nou training „Educaţie economică şi antreprenorială eficientă”, realizat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Constanţa. La training vor participa trei grupe a cîte 30 de parsoane din învăţămîntul primar, gimnazial şi liceal, care vor primi, în urma finalizării cursului, atestate şi 25 de credite (începînd cu 15 februarie 2008). Concursul „Cele mai bune lecţii de economie” pentru cadrele didactice, faza de masă, continuă şi el (1 martie 2008).
Întîlnirea CREE a evidenţiat necesitatea îmbunătăţirii modalităţilor de diseminare, în unităţile/instituţiile de învăţămînt, a informaţiilor privind activităţile organizate de CREE Constanţa, în special în cele din afara municipiului. În acest context, au fost identificate modalităţi de creştere a eficienţei diseminării informaţiilor privind organizarea şi înscrierea la noile stagii din programul acreditat de formare oferit de CREE Constanţa, ce va debuta pe 15 februarie 2008.