„Cenuşăreasa” redeschide stagiunea coregrafică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Teatrul „Oleg Danovski”

„Cenuşăreasa” redeschide stagiunea coregrafică

Cultură 15 Februarie 2011 / 00:00 821 accesări

După o absenţă de trei luni de pe scena constănţeană şi după o binemeritată vacanţă, artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” revin în faţa publicului de la malul mării în acest weekend. Spectacolul cu care îi vor încânta pe iubitorii dansului în poante are la bază frumoasa şi emoţionanta poveste clasică a lui Charles Perrault, „Cenuşăreasa”, cu Aliss Tarcea şi Adrian Mihaiu în rolurile principale. Muzica sensibilă a lui Serghei Prokofiev îi va purta pe constănţeni, duminică, cu începere de la ora 19.00, într-o lume magică, de basm.

Coregrafia baletului este semnată de Călin Hanţiu, asistenţi de coregrafie fiind Tatiana Panaiotidi şi Elisabeth Pândichi-Lux. La succesul spectacolului a cărui scenografie poartă amprenta creativă a lui Cătălin Ionescu Arbore îşi va aduce contribuţia şi ansamblul de balet al Teatrului „Oleg Danovski”.

În această viziune coregrafică, „Cenuşăreasa” s-a regăsit şi în repertoriul tradiţionalului turneu pe care balerinii constănţeni l-au susţinut, în perioada 2 decembrie 2010 - 2 ianuarie 2011, în Germania. Ultima apariţie a artiştilor pe scena constănţeană, în anul 2010, a avut loc pe 21 noiembrie, când Compania de Balet a prezentat „Spărgătorul de nuci”, de Ceaikovski, în coregrafia lui Gheorghi Kovtun, cu prilejul celei de-a XXXV-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului.

Compania de balet a Teatrului „Oleg Danovski”, care, în această lună, va mai prezenta, încă o dată, în faţa publicului de la malul mării, celebrul „Spărgător de nuci”, are o veste extraordinară pentru iubitorii dansului clasic: reluarea unui spectacol de referinţă, într-o nouă coregrafie. Este vorba despre capodopera „Lacul lebedelor”, care, după ani de absenţă, se alătură celorlalte două titluri ceaikovskiene din repertoriul instituţiei constănţene: „Frumoasa din pădurea adormită” şi „Spărgătorul de nuci”.



12