CERNAVODĂ - Oaie la ceaun, de Zilele oraşului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CERNAVODĂ - Oaie la ceaun, de Zilele oraşului

Administrație 18 August 2008 / 00:00 1587 accesări

Punct final la Zilele oraşului Cernavodă, eveniment derulat pe parcursul a trei zile. Sîmbătă, în cea de-a doua zi a sărbătorii, în zona centrală, a avut loc un concurs în cadrul căruia a fost premiată cea mai bună plăcintă. Gospodinele din Cernavoadă şi-au demonstrat talentele culinare, spre deliciul juriului, dar şi al celor prezenţi în centrul oraşului. După terminarea concursului, cernăvodenii au putut să guste din oaia la ceaun special preparată pentru ei. Pentru pregătirea mîncării, bucătarii au folosit patru oi porţionate, puse la fiert încă de la primele ore ale dimineţii de sîmbătă, în trei ceaune mari, împreună cu 6 kg de ceapă, 2 kg de usturoi, condimente (piper, boia de ardei, rozmarin, chili, sare). Pe parcurs s-a adăugat şi vin alb, care dă o aromă deosebită mîncării. Cea de-a doua zi a Zilelor Cernavodei a continuat cu concursuri sportive, spectacole pentru copii şi muzică. În parcul central a avut loc un concurs de şah între tineri şi vîrstnici, iar pe scena din centrul oraşului, echipa de karate a clubului sportiv a prezentat o demonstraţie. Duminică, ultima zi a Zilelor oraşului, a cuprins un spectacol de teatru de păpuşi pentru copii - „Trei purceluşi”, precum şi concursuri de scandenberg şi de băut bere.



Ştiri recomandate

12