21 Noiembrie 2024, 20:23
Pentru că traversăm o perioadă extrem de călduroasă, vă propunem să ne răcorim cu un desert ușor și reconfortant. În plus, se prepară rapid!
Ingrediente: | Preparare (15 min) | |
1 pachet mare de biscuiți 150 gr unt topit 250 gr mascarpone 200 gr iaurt 150 gr zahăr 1 plic gelatină 250 gr zmeură* (* poate fi înlocuită cu alte fructe: căpșuni, afine, banane, ananas, caise) |
1. Biscuiții se macină cu robotul de bucătărie sau cu ajutorul unui făcăleț și se toarnă peste ei untul topit; Amestecul rezultat se întinde bine pe fundul unei forme de tort, tapetată înainte cu hârtie de copt; 2. Brânza mascarpone se mixează cu iaurtul și zahărul ; 3. Gelatina se dizolvă în puțină apă, apoi se încălzește ușor până se topește bine; Se adaugă la amestecul de brânză cu iaurt și se mixează câteva minute; 4. Se adaugă în compoziție zmeura și se amestecă ușor cu paleta până când se integrează toate fructele uniform. 5. Amestecul se toarnă peste blatul de biscuiți și se dă la rece cca. 1 oră. |