Cherhanaua Tașaul din Năvodari s-a închis temporar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cherhanaua Tașaul din Năvodari s-a închis temporar

04 Februarie 2016 / 19:06 4494 accesări

În aceste momente inspectori ai Protecției Consumatorului Constanța întreprind o acțiune de control la restaurantul Cherhana Tașaul din Năvodari, după ce unii clienți au reclamat nereguli. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, Lucian Lungoci, a declarat că nu poate da niciun detaliu dar că în această seară ANPC va emite un comunicat de presă referitor la situația unității de alimentație publică. S-ar părea că activitatea restaurantului va fi sistată până la remedierea deficiențelor. Vom reveni.

UPDATE:

În continuare vă prezentăm comunicatul de presă al ANPC:

Control ANPC la o terasa din Năvodari, jud. Constanta în urma unei sesizări telefonice, prin care un consumator a reclamat faptul că după ce a consumatproduse din pește la o cherhana din localitatea Năvodari a acuzat simptome similare unei posibile toxiinfecții alimentare. Direcția de Control și Supraveghere Piață, prin directorul general Paul Anghel a demarat o acțiune de control la unitatea de alimentație publică, prin Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Constanța. În urma controlului s-a găsit în spațiul de depozitare ocantitate de 74 kg loturi de materie primă (pește) la care era modificată starea termică și pentru care nu s-au respectat condițiile de depozitare, materia primă care trebuia păstrată în stare refrigerate, fiind congelată.

Materia prima nu era însoțită de elemente de identificare.

În același spațiu de depozitare s-a găsit o cantitate de 4 kg preparate culinare pregătite în zilele anterioare având termenul de valabilitate depășit cu 24 ore.

Întreaga cantitate de materie primă și preparate culinare a fost retrasă definitiv din circuitul consumului uman și s-a aplicat o sancțiune contravențională de 20.000 lei.

Ca măsură complementară s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii în unitatea de alimentație publică până la remedierea deficiențelor.

Vicepreședintele ANPC, Răzvan Florescu atrage atenția consumatorilor să fie atenți de unde achiziționează produsele pe care vor sa le consume. Respectarea condițiilor de depozitare, informațiile obligatorii ce trebuie înscrise pe produse sunt esențiale și trebuie respectate. “Măsurile de control și supraveghere a pieței vor continua, iar abaterile vor fi sancționate. “

Taguri articol


12