Dezvoltatorul chinez Beijing Construction Engineering Group Co. a format o companie mixtă cu grupul britanic Manchester Airports, pentru construcţia unui cartier de afaceri pe 61 de hectare în Manchester, proiect cu o valoare estimată la 800 de milioane de lire sterline, circa 942 milioane de euro. Estimarea se referă la valoarea clădirilor după ce vor fi finalizate şi închiriate. Proiectul a fost denumit Airport City, va crea 16.000 de locuri de muncă şi va ţinti statutul de centru internaţional de afaceri. Zona va fi administrată de Argent LLP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari şi manageri de active din Marea Britanie. Dezvoltatorii chinezi se extind agresiv în străinătate, în contextul măsurilor adoptate de Guvernul de la Beijing pentru a preveni o supraîncălzire a pieţei rezidenţiale. Holdingul chinez ABP este implicat în dezvoltarea unui nou cartier financiar în Londra, a treia astfel de zonă a oraşului, care să se adreseze în principal companiilor din Asia.
Zona Manchester Airport, cel mai aglomerat hub de transport din Marea Britanie după Londra, este tranzitată de peste 20 de milioane de pasageri pe an. Aeroportul va inaugura, de asemenea, o linie aeriană directă cu China. Marea Britanie şi China au încheiat, în urmă cu trei ani, un memorandum prin care stabilesc ca ţintă dublarea comerţului bilateral până în anul 2015, la 100 de miliarde de dolari pe an. Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a declarat la Beijing că Airport City reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte din Marea Britanie de la Jocurile Olimpice de anul trecut. George Osborne se află la Beijing într-o delegaţie pentru promovarea intereselor de afaceri, alături de primarul Londrei, Boris Johnson, şi de reprezentanţi ai mai multor companii britanice din domeniul înaltei tehnologii.
Marea Britanie este principala destinaţie europeană a investitorilor chinezi. Investiţiile chineze în economia britanică au crescut cu 95% anul trecut, potrivit datelor Guvernului de la Londra. China Investment Corp., fondul suveran al Chinei, a preluat anul trecut o participaţie de 8,68% la compania de utilităţi Thames Water Utilities şi a investit 450 de milioane de lire, circa 530 de milioane de euro, la Aeroportul Heathrow. Totodată, Londra se bate cu Frankfurt, Paris şi Zürich pentru a deveni unul dintre principalele centre globale de tranzacţionare în monedă chineză. Banca Angliei este prima bancă centrală din Europa care a stabilit linii de finanţare bilaterală cu Banca Populară a Chinei, pentru a asigura lichiditate în yuani pentru companiile locale. Beijing Construction Engineering Group este controlat de Guvernul municipal din Beijing şi a dezvoltat, printre altele, Biblioteca Naţională din Beijing, Beijing International Capital Airport şi Linia 1 a metroului din capitala chineză.