Cine este „Cetățeanul digital” premiat pentru lupta împotriva hărțuirii?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Planul anti-cyber bullying

Cine este „Cetățeanul digital” premiat pentru lupta împotriva hărțuirii?

Educație 14 Mai 2018 / 16:39 744 accesări

Două tinere constănțence au fost premiate pentru munca lor depusă n cadrul unui proiect național menit să reducă fenomenul hărțuirii online. Sâmbătă, 12 mai 2018, a fost o zi de bun augur pentru echipa Liceului Teoretic Lucian Blaga din Constanța, formată din elevele Cristiana Bogăceanu și Alina Hila din clasa a X-a C, coordonate de prof. de istorie Mariana Ștefan. Fundația a desfășurat anul acesta a XII-a ediție a concursului național „Toleranță și conviețuire în spațiul public”, având la bază întocmirea unui proiect pe tema „Spune nu discursului instigator la ură în mediul online”. Elevele Liceului Lucian Blaga au întocmit proiectul „Cetățeanul digital” care a fost apreciat de juriu cu premiul II.

Proiectul cuprinde un plan de prevenire și intervenție, un plan anti-cyber bullying, cu activități de informare pentru prevenirea actelor de agresiune în mediul online și proceduri de depistare și eliminare a situațiilor de hărțuire comise între elevi. „Pentru noi participarea la această premiere a avut un impact emoțional mare și a fost o experiență de neuitat”, au spus cele două eleve. „Participarea la acest concurs implică multă muncă și perseverență; tematica propusă anul acesta ne-a cam speriat la început, însă am avut sprijinul și dorința de implicare a celor două eleve, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor. Urmează partea cea mai grea, implementarea activităților din proiect”, a declarat prof. Mariana Ștefan.

Toată echipa a fost invitată la Centrul „Rațiu Pentru Democrație” de la Turda pentru a participa la ceremonia de premiere, beneficiind de ședințe de training, mentorat, dar și de o susținere financiară de 900 lei pentru implementarea proiectului în liceu. „Consider importantă participarea adolescenților la un concurs care promovează valorile democrației autentice: respectul şi toleranța în societate! În contextul actual, astfel de proiecte au menirea de a încuraja schimbarea atitudinii oamenilor față de semenii lor, de a disemina exemple de comportament dezirabil între membrii unui grup social. Este de dorit ca tinerii să urmeze motto-ul Fundaţiei Raţiu şi să facă din democraţie un mod de viaţă veritabil!’”, a precizat directorul instituției de învățământ, prof. Iuliana Linea.

Taguri articol


12