Cine este de vină pentru cele două vieţi pierdute în valuri, la Corbu?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cine este de vină pentru cele două vieţi pierdute în valuri, la Corbu?

Administrație 14 Iunie 2018 / 16:10 2192 accesări
Sursa foto: amfostacolo.ro

Sursa foto: amfostacolo.ro

Cele două vieţi luate de mare la Corbu ar fi putut fi salvate. Este de acord şi Primăria Corbu, care explică însă că nu are nicio bază legală pentru finanţarea unui Serviciu de Salvamari, deoarece plaja Corbu nu este plajă turistică şi nu se află în intravilanul comunei. Pare-se, întreaga responsabilitate aparţine Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, care “patronează” plaja, domeniu public al statului şi pentru care percepe taxă de acces.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Corbu, „în urmă cu 5-6 ani, Consiliul Judeţean Constanţa a finanţat, timp de 3 ani Serviciul de Salvamar., însă ulterior, nefiind bază legală, au sistat finanţarea acestui serviciu. Toate aceste lucruri şi baza lor legală au fost transmise în decursul anilor şi sunt cunoscute următoarelor instituţii: Consiliul Judeţean Constanţa, Instituţia Prefectului – Constanţa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”.

Aşadar, pare că este nevoie de o lege care să permită Primăriei din Corbu, care-şi doreşte mult să facă asta, să administreze plaja cu pricina, sau este nevoie ca ARBDD să se implice şi să-şi asume responsabilităţile care decurg din această implicare. Căci dacă percepe taxă pe plajă, doar nu se aştepată ca oamenii să meargă să facă poze şi să plece acasă. Este o plajă, deci, în mod firesc, se face şi baie. Unde se intră în apă, este nevoie de un Serviciu de Salvamar! Altminteri mor oameni nevinovaţi şi nu plăteşte nimeni pentru asta! Sau ar putea plăti? Poate, după câteva procese între români şi ARBDD, lucrurile se vor mişca în direcţia normală, adică în asigurarea unor condiţii decente pentru plătitorii de taxă de acces pe plajă.



12