Deși proiectul de lărgire a drumului care leagă orașul Năvodari de comuna Lumina (DJ 226), de la două la patru benzi, a fost gândit pentru a îmbunătăți accesul localnicilor, dar și al turiștilor, investiția ar putea să nu mai fie finalizată niciodată. Asta pentru că proiectul este pândit de ghinioane. Primele probleme au apărut la începutul anului, când, din cauza mai multor plângeri, lucrările au fost oprite o perioadă. Deși problemele s-au rezolvat, iar acțiunile de lărgire a șoselei au fost reluate, a apărut o nouă piedică. De această dată, este vorba despre nemulțumirea unei societăți comerciale.
NOU LITIGIU Concret, conducerea firmei Marway Fertilchim SA a trimis către Primăria Năvodari, acum câteva zile, un document prin care cerea administrației locale să stopeze lucrările în apropierea podului care traversează canalul Poarta Albă - Midia Năvodari. Motivul are legătură cu faptul că în zonă există un cămin de trecere a conductelor de apă industrială, care, pentru a se putea lărgi șoseaua, ar trebui mutat. Reprezentanții firmei în cauză susțin că acel cămin aparține societății comerciale și nu poate fi mutat.
REPLICĂ Responsabilii de proiect din cadrul Primăriei Năvodari spun că respectivele conducte sunt în proprietatea administrației locale, lucru care poate fi justificat cu documente. „Reprezentanții firmei trebuie să ne arate acte care atestă faptul că acele conducte sunt ale societății. Nu putem sista lucrări finanțate din bani europeni doar pentru că nu le convine. Faptul că plângerea lor a venit abia când ne apropiem de finalizare denotă răutate din partea lor”, a spus managerul de proiect Adrian Constantin. Am solicitat un punct de vedere și din partea conducerii SC Marway Fertilchim SA, însă reprezentanții firmei au refuzat să dea declarații referitoare la acest subiect. Dincolo de litigiile administrative (care, în acest caz, ar putea ajunge în instanță), cel mai mult de suferit au oamenii, nevoiți să circule în condiții precare. Din moment ce termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor este 31 decembrie, este greu de crezut că în doar o lună și jumătate se va recupera timpul pierdut cu soluționarea litigiilor.
Citește și: