Ciocolata ar putea reduce riscul cardiovascular

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciocolata ar putea reduce riscul cardiovascular

Sănătate 18 Iunie 2015 / 00:00 872 accesări

Consumul de ciocolată ar putea fi asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen, care totuși nu oferă nicio dovadă a unei legături directe între cacao și bunăstarea arterelor. Consumul de ciocolată neagră a fost deja asociat în trecut, în mai multe studii, cu o sănătate cardiovasculară mai bună, dar nu a fost stabilită cu claritate o relație de la cauză la efect. Pentru acest studiu, cercetătorii s-au concentrat pe analiza corelațiilor dintre consumul de ciocolată și sănătatea cardiovasculară a unui grup de 25.000 de bărbați și femei rezidenți în Norfolk (estul Marii Britanii), în medie, pe parcursul a unui deceniu. Ei au pus în relație cantitatea de ciocolată pe care participanții au declarat că o consumă cu datele privind sănătatea cardiovasculară: nivelul colesterolului, apariția accidentelor cardiace și a accidentelor vasculare cerebrale (AVC) etc.

Din observațiile cercetătorilor reiese că persoanele care au declarat un consum mai mare de ciocolată suferă mai puțin de boli cardiovasculare. Însă echipa condusă de profesorul Phyo Myint de la Universitatea din Aberdeen recunoaște că cei care mănâncă mai multă ciocolată sunt în medie mai tineri, au mai puțină grăsime, sunt mai sănătoși și practică mai mult sport. Prin urmare, este posibil ca mai ales acest stil de viață decât ciocolata să facă din acest grup unul în care bolile cardiovasculare nu constituie o problemă majoră de sănătate. De asemenea, cei care știu că sunt expuși riscului de boli cardiovasculare pot avea tendința să limiteze consumul de ciocolată, considerând că adoptă o dietă mai potrivită, au observat cercetătorii.

Taguri articol


12