Ciocolată şi vin roşu contra diabetului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciocolată şi vin roşu contra diabetului

Monden 21 Ianuarie 2014 / 00:00 634 accesări

Ciocolata, vinul roşu şi fructele de pădure, bogate în antioxidanţi, reglează nivelul de glucoză din sânge, prevenind astfel diabetul de tip 2, afirmă cercetătorii britanici într-un studiu publicat ieri în ”Journal of Nutrition”. Flavonoidele sunt antioxidanţi regăsiţi în plante, dar şi în ceai, vin roşu şi ciocolată, care protejează împotriva unor boli precum afecţiunile cardiovasculare, hipertensiune, unele forme de cancer şi demenţă. Studiul cercetătorilor englezi de la Universitatea Anglia de Est (UEA) şi de la King's College, din Londra, a relevat că o dietă bogată în flavonoide şi antocianine - regăsite în căpşuni, coacăze negre, mure şi afine - este asociată cu o insulinorezistenţă mai scăzută şi cu o reglare mai bună a glucozei din sânge. Acest tip de antioxidanţi reduce riscul de inflamaţii cronice care pot cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare şi cancer. Cercetătorii britanici au testat aproape 2.000 de femei sănătoase de la fundaţia TwinsUK, care au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, pentru a estima aportul zilnic de flavonoide. Oamenii de ştiinţă au analizat mostrele de sânge, în vederea evaluării nivelului de glucoză şi al inflamaţiilor, analizând, de asemenea, gradul de insulinorezistenţă, un indicator al diabetului de tip 2.

Taguri articol


12