Potrivit unui studiu al specialiştilor Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, ciocolata Novatini cu căpşuni conţine cele mai multe E-uri, la polul opus fiind Anidor Intense Noir. Novatini Căpşuni şi Poiana Cremă Vişine conţin opt E-uri. Cele două sunt urmate de două sortimente Primola, Fresh Cherry şi Fresh Lemon, care au fiecare câte şapte astfel de substanţe. Pe locul trei se află două sortimente de Africana (Tabletă cu cremă căpşune şi Tabletă cu cremă rom), unul de Novatini (Cappucino) şi unul de Poiana ( Frişcă şi Căpşune), toate având câte şase E-uri în compoziţie, potrivit dcnews.ro. La polul opus, ciocolatele cu cele mai puţine E-uri sunt Intense Noir Ciocolata amăruie 80% cacao şi Charme Noir Ciocolată amăruie 70% cacao, care nu conţine nicio astfel de substanţă. Majoritatea sortimentelor Heidi conţin doar un singur E, E 322 Lecitină din soia.