Circa 60 de imigranţi salvaţi în Mediterană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Circa 60 de imigranţi salvaţi în Mediterană

Externe 16 Iunie 2016 / 15:45 450 accesări

Paza de Coastă elenă a salvat, joi, circa 60 de imigranţi dintr-o barcă plutind în derivă pe Marea Mediterană, în apropiere de insula Lesbos. Barca a fost localizată la sud-vest de insulă. Două vase de pescuit s-au alăturat navelor de patrulare ale Pazei de Coastă. Numărul de imigranţi care se deplasează pe ruta Turcia-Grecia, prin Marea Egee, a înregistrat o scădere semnificativă în ultimele luni, după semnarea acordului UE-Turcia, la jumătatea lunii martie. Însă, din ce în ce mai mulţi extracomunitari se îndreaptă spre Italia, majoritatea provenind din Africa Subsahariană, şi nu din Orientul Mijlociu, precum imigranţii care tranzitează ruta Turcia-Grecia.

Din păcate, nu toți imigranții sunt salvați. Osemintele a 34 de migranți, inclusiv 20 de copii, care au fost abandonați de călăuze în timp ce încercau să ajungă în Algeria, au fost descoperite în deșert, săptămâna trecută, au anunțat autoritățile din Niger. Osemintele au fost descoperite în apropiere de Assamaka, un punct de frontieră între Niger și Algeria. Cel mai probabil, imigranții au murit de sete, pentru că temperaturile din regiune ajung și la 42 de grade Celsius, iar furtunile de nisip sunt frecvente.

După izbucnirea războiului civil din Libia, Algeria a devenit principala destinație pentru imigranții din regiunea Africii. Mii de imigranți ilegali care se îndreaptă spre Europa sunt nevoiți să străbată deșertul Sahara pentru a ajunge în nordul Africii, de unde se îmbarcă pentru a încerca să traverseze Marea Mediterană. În primele șase luni ale acestui an, peste 2.814 de persoane s-au înecat încercând să ajungă în Europa, potrivit Agenției ONU pentru Refugiați. O nouă propunere pusă în discuție săptămâna trecută implică utilizarea fondurilor europene pentru promovarea investițiilor private, în valoare de până la 60 de miliarde de euro, în statele de unde provin cei mai mulți imigranți, adică Etiopia, Niger, Nigeria, Mali și Senegal, dar și Iordania și Liban.



12