Citricele sunt renumite în lupta cu o serie de afecţiuni, printre care şi cancerul. Portocalele conţin hesperidină, un antioxidant care îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor de sânge şi scade riscul apariţiei bolilor de inimă. Vitamina C conţinută are efect antiinflamator şi ajută la prevenirea, dar şi tratarea artritei şi astmului. Pentru numeroşii antioxidanţi, portocala este un adevărat scut anticancer, care face minuni pentru sistemul imunitar. O singură portocală conţine peste 170 de fitonutrienţi diferiţi, care nu numai că inhibă formarea de cheaguri de sânge, având proprietăţi antitumorale, dar pot fi folosite şi împotriva alergiilor. Este fructul ideal pentru combaterea cancerului bucal, de plămân, la sân sau stomac. În prezent, cercetătorii americani studiază modul în care consumul de portocale influenţează activitatea cerebrală. Grefele sunt ideale în tratarea răcelilor. Mai mult, aceste fructe au proprietăţi anticancer, dar reduc şi simptomele afecţiunilor inflamatorii, astmul sau reumatismul. Mai mult, cercetătorii sunt de părere că un consum susţinut de grefe chiar poate prelungi viaţa, pentru că scade riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi cancerului. Conţin licopen, un antioxidant puternic cu proprietăţi antitumorale. Potrivit studiilor cercetătorilor americani, dintre toate fructele, grefele au cele mai importante proprietăţi antioxidante. Tocmai de aceea, un consum regulat poate stopa evoluţia aterosclerozei şi poate normaliza colesterolul în doar 30 de zile. Lămâile sunt importante surse de acid citric şi previn cancerul. Ele sunt foarte importante pentru prevenirea şi dezvoltarea bolilor cardiovasculare şi diabetului. Au proprietăţi diuretice şi pot fi introduse cu succes în curele de slăbire.