Ciupercile, o sursă perfectă de proteine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciupercile, o sursă perfectă de proteine

Sănătate 01 Februarie 2010 / 00:00 570 accesări

Master european în Educaţie pentru Sănătate şi Programe de Sănătate, totodată şi şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu, vorbeşte azi despre calităţile extraordinare pe care ciupercile le au pentru organismul nostru. Ea spune că 3-4 porţii de ciuperci pe săptămână reprezintă o sursă perfectă de proteine. “Nu mai avem nevoie de carne, nu mai simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac”, spune medicul. Ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor, alături de broccoli şi afine. Iată care sunt principalele beneficii aduse organismului:

SURSĂ DE FIBRE, VITAMINE ŞI MINERALE. Ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta pentru că nu conţin grăsimi, zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, cupru, fier şi fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume.

SCAD APETITUL. Cu mai mult de 90% apă, ciupercile te fac să te simţi sătul fără să creşti conţinutul caloric.

AJUTĂ ÎN DIETE. Ciupercile au foarte puţine calorii. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.

Taguri articol


12