Clătitele americane - pancakes - reprezintă unul dintre cele mai populare deserturi, pentru că sunt extrem de ușor de făcut și foarte gustoase. Vă prezentăm astăzi o rețetă de pancakes adaptată, care poate fi consumată ca mic dejun, gustare sau ca cină lejeră, alături de o salată. Potrivit site-ului www.edithskitchen.ro, pentru a pregăti aproximativ 10 clătite, sunt necesare 2 ouă mici, 2 linguri de smântână, 1 conservă de porumb, 3 linguri de mălai, 2 linguri de făină, 50 de grame de cașcaval ras, 3 linguri de parmezan ras, puțină sare și piper. Toate ingredientele se amestecă, iar compoziția rezultată se lasă să se odihnească 15 - 20 de minute. Clătitele se coc într-o tigaie antiaderentă, care a fost încălzită bine în prealabil și unsă cu puțin ulei. Se pun în tigaie câte două linguri de compoziție pentru fiecare pancake, care se nivelează și se formează clătite cât mai rotunde și mai plate. Se coc câte 2 - 3 minute pe fiecare parte, la foc mic, și se întorc cu grijă, cu o spatulă.
Citește și:
Gustă aroma toamnei pregătind mâncărica de gutui cu pui!