Casa de Cultură a Sindicatelor deschide, pe data de 25 ianuarie, sezonul spectacolelor din acest an, constănţenii putîndu-şi achiziţiona, deja, biletele pentru cele patru evenimente care vor avea loc în perioada următoare. Primul spectacol din 2008, găzduit de instituţia de cultură de la malul mării, este piesa de teatru „Hymnus”, în regia lui Radu Dinulescu, prezentată de Teatrul „Fani Tardini” din Galaţi. Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, a anunţat că data reprezentaţiei de la Constanţa a fost modificată, astfel că, deşi trebuia să aibă loc pe 26 ianuarie, spectacolul va putea fi urmărit cu o zi mai devreme, de la ora 19.00. Piesa dramaturgului maghiar Gyorgy Schwajda, premiată anul trecut, la Festivalul de la Avignon – Franţa, este o meditaţie asupra condiţiei umane şi va fi prezentată în premieră pe scena constănţeană. În „Hymnus”, regizorul Radu Dinulescu lucrează cu doi mari actori ai scenei româneşti, Claudiu Bleonţ şi Victoria Cociaş, echipa fiind completată de: Liliana Lupan, Cristi Gheorghe, Aureliu Bîtcă, Gabriel Mircea Velicu şi Lică Dănilă.
Acţiunea piesei se petrece în Europa de Est, într-o familie aflată la marginea societăţii. Victoria Cociaş trebuie să se transpună în rolul unei femei de condiţie foarte modestă, care trăieşte drama însingurării şi indiferenţei celorlalţi. Biletele pentru spectacol se pot achiziţiona la preţurile de 20 şi 30 de lei, de la agenţia Casei de Cultură a Sindicatelor.
Spectatorii de teatru din Constanţa vor putea urmări, pe data de 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Bulandra din Bucureşti, „Cafeneaua“, de Sam Bobrik & Ron Clark. Horaţiu Mălăele se va afla, din nou, în faţa publicului de la malul mării, într-o dublă ipostază, aceea de actor şi de regizor. Mălăele va juca alături de Dana Dogaru şi Emilia Popescu.
Premiera piesei a avut loc în anul 1997, pe scena Teatrului Bulandra, iar de atunci şi pînă în prezent, „Cafeneaua“ a repurtat nenumărate succese atît în capitală, cît şi pe scenele din ţară. Filonul comic al piesei, deşi rîsul capătă gustul sărat al lacrimilor, naturaleţea artistică, replicile spontane fac savoarea acestui spectacol despre viaţă, iubire, trădare şi singurătate. Biletele au fost puse în vînzare la agenţia Casei de Cultură, preţul acestora fiind de 40 şi 50 de lei.
Pentru ascultătorii muzicii cu parfum retro, Tudor Gheorghe, cel supranumit „trubadurul oltean” sau „omul cu chitara”, va susţine, la cererea publicului, pe data de 5 februarie, cu începere de la ora 19.00, spectacolul „Parfumele nebunelor dorinţi\", pe care l-a mai prezentat constănţenilor şi anul trecut. Acest spectacol de excepţie al lui Tudor Gheorghe este o continuare a concertului „Calvarul unei inime pribegi\", care s-a vrut a fi o incursiune în muzica din perioada interbelică. Constănţenii îşi pot achiziţiona biletele la preţul de 50 de lei, de la agenţia Casei de Cultură a Sindicatelor.
Iubitorii baletului sînt aşteptaţi, din nou, în sala Casei de Cultură, pe data de 10 februarie, pentru a urmări spectacolul „Spărgătorul de nuci”, prezentat de artiştii Teatrului de Operă şi Balet din Kiev. Biletele pentru acest eveniment au fost puse, de asemenea, în vînzare, la preţul de 60 şi 80 de lei, în funcţie dispunerea locurilor în sală.