O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC), ai Gărzii de Mediu, ai Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă a verificat, în noaptea de sîmbătă, Clubul „Tan Tan”, din staţiunea Mamaia. Comisarii CRPC au verificat, rînd pe rînd, toate produsele care erau comercializate în cadrul unităţii. Comisarul şef al CRPC, Bogdan Dima, a declarat că a „urmărit în primul rînd respectarea termenelor de valabilitate şi a condiţiilor în incintele unde se fumează”. În urma verificărilor, comisarii au depistat băuturi răcoritoare care erau servite clienţilor, cu termenul de valabilitate depăşit, motiv pentru care acestea au fost retrase de la consum, unitatea primind şi o sancţiune contravenţională de 20.000 lei. De asemenea, unele băuturi răcoritoare nu mai aveau etichete şi nici nu erau respectate condiţiile de depozitare. Bogdan Dima a declarat că va „analiza şi posibilitatea de închidere a unităţii, deoarece nu se respectă prevederile legale privind amenajarea unor spaţii pentru persoanele nefumătoare”. Echipa de control s-a arătat nemulţumită şi de muzica ce „duduia” cu decibeli mult mai mari, deranjînd astfel turiştii. Pe de altă parte, reprezentaţii clubului s-au declarat nemulţumiţi de numărul controalelor, „considerînd că este un abuz”, mai ales că, potrivit managerului unităţii, Vlad Covaci, în trei săptămîni a avut parte de peste zece verificări. „Avem ca dovadă registrul de control. Săptămînal avem mai multe astfel de controale”, a spus Covaci. Reprezentantul clubului a mai precizat că nu este necesară amenajarea unui spaţiu pentru nefumători, în condiţiile în care clubul funcţionează într-un spaţiu deschis. Chiar dacă li s-a atras atenţia de zgomotul produs de boxe, patronul a spus că nu sînt singurii în această situaţie şi că sînt zece astfel de cluburi numai în Mamaia, care deranjează turiştii. În ciuda faptului că unii reprezentanţi ai cluburilor şi teraselor din staţiunile de pe litoral sînt nemulţumiţi de verificările la care sînt supuşi, echipele de control îşi vor continua treaba, fiind astfel preîntîmpinate unele evenimente neplăcute care ar putea fi cauzate în urma consumului de produse expirate, dar nu numai.