Judecătorii de la Tribunalul București au decis, luni 13 iunie, intrarea în faliment a clubului de fotbal Rapid, hotărârea instanței nefiind definitivă.
“În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare”, se arată în decizia Tribunalului.
Judecătorii au dispus sigilarea bunurilor și trimiterea de notificări către tribunalele din alte județe “în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar.”Tot în această decizie s-a stabilit un termen de maxim zece zile de la deschiderea procedurii falimentului pentru predarea gestiunii averii către lichidatorul judiciar.
“Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii”, se mai notează în decizie.
Lichidatorul judiciar a fost numit CII Brihac Aurel
“În temeiul art. 108 alin 1 şi 2 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune ca lichidatorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art 61 alin 3 din lege, privind intrarea debitorului în procedura falimentului prin procedura generală, ridicarea dreptului de administrare şi dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor/administratorul judiciar, menţionată la art 107 alin 2 lit e), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii.”, notează judecătorii de la Tribunal.
Hotărârea Tribunalului București poate fi contestată, cu recurs, în termen de șapte zile de la comunicare.