Din reflex sau pentru că „aşa am apucat”, atunci când cumpărăm căpşuni, le spălăm, le scoatem codiţele, iar pe acestea le aruncăm. Cercetătorii de la o universitate italiană atrag însă atenţia că ele sunt totuși comestibile și benefice pentru sănătate. Italienii au efectuat un studiu asupra binefacerilor micilor frunze ale atât de îndrăgitelor fructe, relatează 7sur7.be. Codițele ar putea calma durerile articulare și inconfortul gastro-intestinal. Pentru că ele nu sunt deloc îmbietoare pentru consumul ca atare, site-ul Terra Femina oferă câteva idei simple care să le facă atrăgătoare și să le permită să își arate virtuțile. Cum este la modă aromatizarea apei cu diferite fructe, același lucru s-ar putea face cu codițele de la căpșuni. Ele se infuzează în apă caldă, se filtrează lichidul, se lasă la răcit și se consumă. Pentru salatele de vară se poate pregăti un oțet de căpșuni foarte bun pentru sănătate. Este suficient să se preseze câteva căpșuni cu codițe într-un bol, să se adauge oțet de vin alb, să se pună amestecul la foc un minut, rezultând astfel un delicios oțet pregătit în casă. Nu trebuie uitat un smoothie, care este soluția ideală pentru consumul codițelor, potrivit aceleiaşi surse.