Cofeina creşte riscul de avort spontan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cofeina creşte riscul de avort spontan

Monden 22 Ianuarie 2008 / 00:00 541 accesări

Femeile care beau cantităţi mari de cafea în timpul sarcinii prezintă mai multe riscuri de a suferi un avort spontan, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în “American Journal of Obstetrics and Gynecology”. Femeile însărcinate ar trebui să renunţe la consumul de băuturi cu cofeină, spun autorii acestui studiu, cercetătorii de la centrul Kaiser Permanente, un important grup de îngrijire şi cercetări medicale.

Acesta este primul studiu care a luat în calcul simptomele specifice sarcinii, precum vomă şi greaţă, pentru a pune mai bine în evidenţă asocierea dintre consumul de cofeină şi avortul spontan, spun autorii. Greţurile matinale şi voma provocate de sarcină le determină pe multe femei să evite băuturile ce conţin cofeină. Studiul, la care au participat 1.063 de femei însărcinate şi care s-a desfăşurat în perioada 1996 - 1998, confirmă asocierea dintre cofeină şi avort spontan, după ce s-au luat în calcul doar femeile care au continuat să consume băuturi cu cofeină pe perioada sarcinii. Femeile care au consumat zilnic cel puţin două ceşti de cafea sau cinci cutii de băuturi cu cofeină (echivalentul a 200 de miligrame de cofeină) au prezentat de două ori mai multe riscuri de avort faţă de cele care nu au consumat cofeină pe timpul sarcinii.

Cofeina se găseşte în cafea, dar şi în ceai, băuturi energizante sau ciocolată caldă. Cofeina poate afecta sănătatea fătului, pentru că acesta nu o poate metaboliza. Cofeina poate afecta dezvoltarea celulară şi scădea fluxul sangvin de la mamă la făt. Unii cercetători sînt de părere că această substanţă poate afecta greutatea la naştere a copilului şi favoriza naşterea prematură.

Taguri articol


12