Colțul Troll-ului - Românii ies la masă cu votcă la purtător

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Colțul Troll-ului - Românii ies la masă cu votcă la purtător

Eveniment 16 Aprilie 2015 / 00:00 446 accesări

Puțin peste 10% dintre turiștii români care merg la munte consideră că un restaurant trebuie să servească doar mâncare, nu și băutură, așa că merg la masă cu alcoolul în sacoșă. Ceilalți 80% înțeleg conceptul de „băutură, masă și dans“ și nu se zgârcesc când vine vorba de a cumpăra o sticlă de vin la restaurant, fie că au sau nu bani. Alți circa 10% sunt convinși că un restaurant trebuie să restaureze, dar asta este o altă poveste. „Din cauza puterii scăzute de cumpărare, a crescut numărul persoanelor care merg în restaurantele din stațiuni cu băuturi alcoolice în sacoșă. Vinul din alimentară este de cel puțin două ori mai ieftin decât cel din restaurant, iar oamenii încearcă să facă economie“, spune președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din România (ANBCR), Ștefan Bercea. El precizează că, în restaurantul pe care îl conduce, se percepe o taxă de dop, de 25 lei, pentru fiecare sticlă de băutură adusă din afară: „Sunt unii care evită să plătească ținând sticlele sub masă. Au venit niște turiști din Moldova, care sărbătoreau Crăciunul pe rit vechi și ne-au rugat să îi lăsăm să deschidă două sticle de șampanie. Le-am spus de taxă, moment în care au ieșit la mașini - veniseră cu două jeep-uri Mercedes ML! -, au vărsat cele două șampanii într-o singură sticlă de plastic și au plătit o singură taxă de dop!“. Potrivit aprecierilor ANBCR, cei mai mulți români care vin la restaurant cu băuturi ascunse au între 45 și 55 de ani și preferă ciorba cu carne de pui. Puiul fiind ieftin... înțelegeți ideea.

Taguri articol


12