Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” a fost, timp de două zile, gazda Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală, pentru clasele III-VIII, faza zonală. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri, la Sala „Sergiu Celibidache” a Colegiului Naţional de Arte, reunind profesori şi elevi din nouă judeţe: Constanţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Teleorman şi Tulcea.
La olimpiadă au evoluat, pe parcursul celor două zile de concurs, 109 elevi, care au interpretat piese la diverse instrumente: pian, vioară, violă, violoncel, contrabas, clarinet, flaut, trompetă, corn, percuţie şi instrumente populare. Duminică, începînd cu ora 11.30, în Sala „Sergiu Celibidache” a Colegiului „Regina Maria”, a avut loc Gala Laureaţilor. De departe, cele mai bune rezultate le-au avut elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, astfel că, opt elevi din cadrul acestei instituţii de învăţămînt vor reprezenta Constanţa la faza naţională a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală, care va avea loc între 21 şi 24 aprilie, la Cluj. Cei care au obţinut punctajul maxim (100 puncte), au fost: Mihai Gabriel - clasa a VII-a, pian, Ana Bădică - clasa a VII-a, pian, Teodoraş Camil Popa - clasa a VII-a, pian, Sorana Stoianov - clasa a VII-a, vioară, Diana Ioga - clasa a IV-a, vioară, Cristian Anton - clasa a V-a, vioară, Irina Neacşu - clasa a VII-a, vioară şi Georgiana Stoica - clasa a VII-a, violă. „M-am pregătit cu doamna profesoară Irene Nestorescu încă din semestrul I. Am fost acompaniată de domnul Daniel Sărăcescu şi am intepretat la violă Studiu de Mazas, Gavota, de Stravinsky, Concept - partea I, de Bach. Mă simt pregătită şi pentru faza naţională şi sper să cîştig”, a spus Georgiana Stoica, una dintre cîştigătoarele premiului I, la violă, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”. Tînăra artistă a mai praticipat şi la alte competiţii de gen, precum Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală - faza pe ţară, ce a avut loc la Bucureşti, anul trecut, unde a cîştigat locul al III-lea. Deşi îşi dedică foarte mult timp repetiţiilor, artista reuşeşte să participe şi la alte olimpiade şi să se pregătească suficient pentru a se număra printre elevii premianţi.
Alături de cei opt elevi constănţeni, la faza naţională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală vor mai participa elevi din Tulcea, Ploieşti, Buzău, Slobozia şi Giurgiu. Toţi participanţii la etapa zonală au primit diplome şi premii în bani. „A fost o fază zonală, am primit pe toată zona 15 locuri, pentru a merge la Olimpiada Naţională, care va avea loc la Cluj, între 21 şi 24 aprilie, dar vom suplimenta numărul de locuri cu încă trei. Deci, 19 copii vor pleca la Cluj, din care opt sînt elevii colegiului nostru”, a precizat directorul Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, Nicoleta Heroiu.