Iarăși e weekend, iarăși sunt turiști, iarăși e haos. Iată cum noi, ca rotițe din mecanismul urban al Constanței, ne putem pregăti mai bine pentru drama care este vârful de sezon. În primul rând, cea mai simplă metodă de fluidizare a traficului și diminuare drastică a accidentelor este eliminarea, în perioada estivală, a giratoriilor. E clar că cei mai mulți vizitatori vin din localități în care singurul drum vag asfaltat e drept. Semnul de giratoriu, acele săgeți care formează un cerc, nu înseamnă nimic pentru ei, iar locul în sine îi sperie. Au senzația că intră într-o buclă de spațiu-timp, din care nu vor mai ieși niciodată; asta explică modul în care abordează sensul giratoriu - în linie dreaptă. Iar faptul că îi claxonezi și urli la ei nu ajută deloc, ba din contră - au impresia sinceră că trec pe acolo în uralele participanților la trafic. Ajungem apoi la magazinele alimentare. Nu e clar încă ce consumă turistul standard, dragi vânzătoare? De ce trebuie să fie coadă de la 8 dimineața la 3 noaptea? Pregătiți-vă corespunzător, feliind din timp întregul stoc de parizer și salam de vară și făcând pachete în stil smartbox, cu patru roșii, 500 de grame de brânză și 20 de felii de mezel de cea mai proastă calitate. Plus bere la pet. Simplu și eficient. Trei - autoservire. Dacă ai așa ceva, într-un cartier în care toți pensionarii închiriază apartamente, fă-i naibii reclamă mai bună. Pune pancarte cu săgeți la toate colțurile și lasă, ca-n Hansel și Gretel, o dâră de meniu la zece lei, să te găsească omul mai ușor. Succes!