Comercianții de ocazie din Mamaia, scuturați de polițiști

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acțiune

Comercianții de ocazie din Mamaia, scuturați de polițiști

Eveniment 07 August 2017 / 18:03 535 accesări
În ultimele zile, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 de lei (sursa foto: cotidianul.ro)

În ultimele zile, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 de lei (sursa foto: cotidianul.ro)

Forțele de ordine şi-au intensificat controalele pe litoral. Din ce în ce mai multe persoane care vor să se îmbogăţească pe spinarea turiştilor creduli populează spaţiul litoralului. De aceea, în urma colaborării dintre Primăria municipiului Constanța prin Direcția Poliția locală, Inspectoratul Județean de Poliție și Insepectoratul de Jandarmi Județean Constanța, cei care sunt surprinși că desfășoară activități de comerț ilicit sunt sancționați contravențional. Cuantumul amenzilor aplicate variază între 500 și 5.000 de lei, în funcție de gravitatea faptei, cu posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minim. „Bunurile și produsele comercializate fără autorizație sau în condiții igienico-sanitare improprii vor fi confiscate de către autorități. Totodată, operatorul economic utilizator al plajei are obligația de a nu permite comerțul ambulant, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre. Astfel, în perioada 31 iulie - 6 august, în stațiunea Mamaia, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei, toate amenzile fiind aplicate conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite“, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

În paralel cu acțiunile de control, polițiștii derulează și campania de prevenire a faptelor antisociale şi de informare a turiştilor din staţiunile litoralului românesc, intitulată „Siguranţa ta, prioritatea noastră!”. Scopul campaniei este acela de a creşte gradul de siguranţă a turiştilor, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, popularizarea măsurilor şi mijloacelor de ordin preventiv, conştientizarea beneficiarilor cu privire la adoptarea măsurilor minime de siguranţă în vederea prevenirii victimizării. Grupul-ţintă direct este compus din turiştii aflați în vacanță în staţiunile de pe litoralul românesc, cel indirect fiind alcătuit din populaţia județului Constanţa. Astfel, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei locali și cei peste 100 de voluntari ai Crucii Roșii și studenți ai Universității „Ovidius” împreună cu ceilalți parteneri sunt prezenți, zilnic, în stațiunile anterior menționate, unde îi informează pe turiști despre cum pot să se ferească de infractori.



12