Comisar de penitenciar, reținut pentru mită dată de un deținut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisar de penitenciar, reținut pentru mită dată de un deținut

Eveniment 04 Aprilie 2019 / 10:19 1634 accesări
sursa foto: tulceanews.ro

sursa foto: tulceanews.ro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie 2019, a comisarului SILVIU IOAN IONELE, din cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează faptul că în perioada februarie - martie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, ar fi introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.

De menționat este faptul că persoana care ar fi beneficiat de aparatele telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda “Accidentul”.

Pentru acest „serviciu”, inculpatul Ionele ar fi acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care, până în present, ar fi primit, în două tranșe, 6.500 lei.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Astăzi, 04 aprilie 2019, comisarul Ionele Silviu Ioan este prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor și al ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța - Serviciul de Investigații Criminale.

DNA-STC face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



12