Compania AEG nu este responsabilă de moartea lui Michael Jackson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Compania AEG nu este responsabilă de moartea lui Michael Jackson

Monden 04 Octombrie 2013 / 00:00 420 accesări

Familia Jackson nu va obţine cele câteva sute de milioane de dolari pe care le solicitase de la compania AEG, pe care o acuzase de neglijenţă, dar care a fost absolvită de un juriu californian de orice responsabilitate pentru moartea cântăreţului Michael Jackson, decedat în 2009. După trei zile de deliberări, juriul alcătuit din 12 membri a anulat speranţele mamei şi copiilor Regelui muzicii pop în mai puţin de zece minute, în faţa unei săli de tribunal pe jumătate goale şi în absenţa principalului avocat al familiei Jackson, care participa la o întâlnire în afara acelei săli. Katherine Jackson, singura membră a familiei Jackson prezentă la Curtea Superioară din Los Angeles pentru a asista la citirea verdictului, a părăsit Tribunalul fără să rostească niciun cuvânt, dar zâmbitoare, în ciuda refuzului juriului de a da curs cererilor ei.

Familia Jackson solicitase daune între 900 milioane de dolari şi 1,6 miliarde de dolari de la organizatorul ultimului turneu pe care megastarul ar fi trebuit să îl susţină, grupul AEG, pe care l-a acuzat că a dat dovadă de neglijenţă atunci când l-a angajat pe medicul Conrad Murray, condamnat în 2011 la o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru moartea cântăreţului. Această sumă era considerată absurdă de AEG, care a afirmat că nu l-a angajat niciodată pe doctorul Murray. Avocatul familiei Jackson, Brian Panish, a lăsat la latitudinea juriului determinarea despăgubirilor de reclamat de la grupul AEG, pe baza sumelor pe care megastarul ar fi putut să le obţină din ultimul său turneu mondial, „This Is It“, care urma să includă o serie de 50 de concerte la sala „O2 Arena“ din Londra, începând din iulie 2009.

Pe parcursul unui proces-fluviu care s-a întins pe durata a cinci luni, acuzarea a dorit să demonstreze fără încetare că AEG, orbită de tentaţia profiturilor uriaşe, a închis ochii în faţa dependenţei de medicamente şi a sănătăţii şubrede a cântăreţului Michael Jackson. AEG a spus de fiecare dată că nu l-a angajat niciodată pe medicul Murray şi că grupul nu se face vinovat de faptele şi gesturile acestuia. Asupra acestui ultim punct, juriul a dat dreptate familiei Jackson, considerând că medicul Murray a fost într-adevăr angajat de AEG. Însă juriul a considerat că medicul nu era incompetent pentru îndeplinirea sarcinilor sale, excluzând astfel orice vină a grupului AEG. „Decizia juriului dezvinovăţeşte în întregime AEG şi confirmă ceea ce ştiam de la bun început: deşi moartea lui Michael Jackson a fost o tragedie, această tragedie nu a fost cauzată de AEG”, a declarat avocatul AEG, Marvin Putnam. Adresându-se jurnaliştilor prezenţi în faţa tribunalului, acesta a spus că „nimeni nu a câştigat în acest proces, pentru că nimic nu ar putea compensa moartea lui Michael Jackson”. Avocatul a dat asigurări, totodată, că nu s-a gândit niciodată să negocieze un acord cu familia Jackson în afara tribunalului, plecând de la principiul că grupul AEG era nevinovat. La rândul său, patronul grupului AEG, Randy Phillips, unul dintre martorii-cheie din proces, a declarat că „Michael Jackson era un partener foarte creativ şi un prieten”. „Am pierdut unul dintre cele mai mari genii muzicale ale planetei, dar sunt uşurat şi extrem de recunoscător pentru faptul că juriul a considerat că nici eu, nici altcineva de la AEG nu a jucat vreun rol în tragica moarte a lui Michael”, a adăugat acesta. Kevin Boyle, unul dintre avocaţii familiei Jackson, nu a exclus posibilitatea de a face apel.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de Propofol, un anestezic puternic pe care starul american îl utiliza pe post de somnifer cu complicitatea medicului său, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru turneul „This Is It“.

Taguri articol


12