Companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și Johnson au început să lucreze la vaccinuri anti-COVID-19 - varianta Omicron

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și Johnson au început să lucreze la vaccinuri anti-COVID-19 - varianta Omicron

Sănătate 30 Noiembrie 2021 / 13:54 2279 accesări
pexel.com

pexel.com

Companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și Johnson au început să lucreze la vaccinuri anti-COVID-19 care țintesc în mod specific varianta Omicron. Serurile intră în producție dacă se dovedește că formula actuală a vaccinurilor nu e eficientă împotriva noii variante. Semnalată săptămâna trecută de Africa de Sud, Omicron se răspândește în toată lumea.

Apariția noii variante - despre care nu se știu, deocamdată, decât foarte puține lucruri - a stârnit panică în toată lumea, iar riscul ca Omicron să se răspândească rapid inclusiv în rândul vaccinaților provoacă temeri privind noi restricții. Pfizer anunță că medicamentul pe care l-a pus la punct- antiviralul PAXLOVID - ar urma să dea rezultate în cazul mutațiilor cunoscute.


ALBERT BOURLA, preşedinte Pfizer: Vestea bună, legată de tratamentul nostru, e că a fost conceput în acest sens, şi anume că majoritatea mutaţiilor se produc în spike-uri, iar mecanismul nostru de acţiune nu vizează spike-urile. De aceea, am foarte mare încredere că tratamentul oral nu va fi afectat de acest virus. În privinţa vaccinurilor, rămâne de văzut. Nu cred că se va ajunge la concluzia că vaccinurile nu protejează, ci doar că, poate, protejează mai puţin şi e nevoie să dezvoltăm alt vaccin.


Și Moderna recunoaște că, fiind mai ușor transmisibilă, varianta Omicron ar putea reduce eficiența vaccinului.


STEPHANE BANCEL, preşedinte Moderna: Dat fiind numărul mare de mutaţii, e foarte posibil să scadă eficacitatea vaccinurilor, a tuturor vaccinurilor. Dar trebuie să vedem dacă aceste lucruri se confirmă.


Johnson & Johnson a anunţat că evaluează eficacitatea serului său față de noua variantă și că lucrează la o formulă împotriva Omicron. Și Rusia anunță că, în 45 de zile, și-ar putea adapta vaccinul, însă susține că Sputnik ar putea totuși fi eficient şi împotriva noii variante.



Ştiri recomandate

12