PROMOVARE Vacanțele în regiunea Mării Negre nu mai înseamnă doar relaxare pe plajă, ci și explorarea locurilor pitorești din zonă, care se poate face indiferent de anotimp. De acest lucru încearcă să ne convingă reprezentanții Prefecturii Constanța, care, împreună cu autoritățile din patru țări riverane Mării Negre, au pus bazele unui proiect privind dezvoltarea unei rețele de turism de aventură în zonă. Prin intermediul proiectului finanțat cu bani europeni, se urmărește promovarea sporturilor nautice, traseelor de enduro și off-road, precum și curselor cu ATV și biciclete. În acest sens, echipa de proiect a pregătit două curse demonstrative de off-road și ciclism, ce vor avea loc azi și mâine.
DISTRACȚIE PE DOUĂ ROȚI Startul cursei de biciclete se dă astăzi, de la ora 16.00, din parcarea Palatului Administrativ din Constanța. Traseul va continua pe b-dul Ferdinand, Poarta 1, pistele de biciclete de pe Digul de Nord, după care concurenții se vor întoarce prin zona Portului Tomis și vor ajunge la Palatului Administrativ, unde este sosirea. „Mizăm pe o prezență numeroasă la circuit, cu toate că vremea nu prea ne ajută. Este o cursă adresată amatorilor, iar la sfârșitul circuitului vor fi premiați primii trei ajunși la linia de sosire pe două categorii: femei și bărbați. Cel mai important este ca participanții să se simtă bine”, a spus organizatorul cursei de ciclism, Dan Buzatu.
OFF-ROAD DOBROGEAN A doua cursă demonstrativă, cea de off-road, se va desfășura mâine, începând cu ora 9.30. Startul se va da tot din fața Palatului Administrativ, iar concurenții se vor întrece pe un traseu ce cuprinde staţiunea Mamaia, oraşul Năvodari, cetatea Histria, comuna Corbu și lacul Taşaul, unde va fi și punctul de sosire. Însă cursa nu va fi una ușoară. Reprezentantul organizatorilor, Marius Dinu, a promis câteva provocări participanților. „Vor fi trei oameni în fiecare mașină. Vor avea teme de rezolvat. Este o cursă de off-road în care ne dorim ca oamenii să se cunoască între ei, să interacționeze, să afle mai multe despre Dobrogea. Am văzut atâtea locuri frumoase în regiune și vrem să le dăm ocazia și altora să le vadă. De aceea am și conceput acest traseu“, a spus Dinu.
TÂRG DE TURISM Surprizele nu se vor opri aici. În cele cinci luni care au mai rămas până la finalizarea proiectului, vor avea loc mai multe activități de promovare a turismului de aventură. „În februarie vom mai desfășura un workshop în colaborare cu reprezentanții ministerelor de resort. Vom învăța să punem în aplicare cât mai eficient strategia de promovare. Ultima activitate organizată în cadrul proiectului va fi un târg de turism al țărilor partenere, ce va avea loc în Constanța”, a spus managerul de proiect, Filiz Ismail-Pârcălabu.