Competiție pentru obținerea burselor de practică Erasmus Plus, la Universitatea Ovidius din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Competiție pentru obținerea burselor de practică Erasmus Plus, la Universitatea Ovidius din Constanța

Educație 08 Mai 2022 / 19:56 1664 accesări

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 09-20 mai 2022, o nouă competiție pentru obținerea unei burse de practică Erasmus Plus, informează ec. drd. Răzvan-Ionuţ Drugă, referent în cadrul biroului de specialitate.

Potrivit sursei citate, la competiție pot participa toți studenții UOC, de la toate ciclurile de studii, indiferent de specializarea sau anul în care aceștia sunt înmatriculați. Mobilitățile vor putea fi desfășurate doar în țările cuprinse în Program: statele membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Republica Macedonia de Nord, Serbia sau Turcia.

Persoanele care vor beneficia de o mobilitate de practică vor primi un grant cuprins între 670 și 720 euro/lună, în funcție de țara de destinație. În același timp, participanții cu nevoi speciale pot primi fonduri suplimentare pentru efectuarea mobilității, acordate pe principiul costurilor reale.

Printre instituțiile eligibile pentru desfășurarea acestor tipuri de mobilități, se numără: întreprinderile mici, mijlocii sau mari, publice sau private; organismele publice la nivel local, regional sau național; institutele de cercetare; fundațiile; centrele educaționale ș.a..

Dosarele de candidatură pot fi depuse la sediul Biroului pentru Programul Erasmus Plus din str. Ion Vodă nr. 58, sala PC 11. Pentru mai multe detalii despre conținutul acestora, studenții interesați pot consulta linkul următor: https://bit.ly/3FjArTY

Erasmus Plus este programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2021-2027. Obiectivul general al programului este de a sprijini, prin învățarea pe tot parcursul vieții, dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul educației, formării, tineretului și sportului, atât în Europa, cât și în afara ei, contribuind astfel la o creștere economică durabilă, la crearea de locuri de muncă de calitate, la coeziunea socială, la stimularea inovării și la consolidarea identității europene și a cetățeniei active.



Ştiri recomandate

12