Deşi seria de concerte în cluburile constãnţene este abia la început, clubul “Phoenix” pregãteşte o surprizã de proporţii iubitorilor muzicii live. Sîmbãtã, începînd cu ora 21.30, cu ocazia concertului aniversar “Phoenix” - 9 ani de existenţã“, pe scena cunoscutului club constãnţean vor urca artişti de marcã ai muzicii româneşti. “Taxi”, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Ovidiu Lipan Ţãndãricã, “Sarmalele Reci” şi “Zero Grade” sînt grupurile şi interpreţii care vor sãrbãtori, alãturi de public, împlinirea celor nouã ani de viaţã ai “Phoenix-ului”.
Trupa “Taxi” a debutat în peisajul muzical din România în luna martie a anului 1999. Primul hit al grupului a fost “Criogenia salveazã România”, devenind una dintre cele mai difuzate piese pe posturile de radio din ţarã. În noiembrie 1999, trupa a lansat primul EP, intitulat “Jumãtate de album”, devenind, astfel, “revelaţia rock a anului”. În anul 2000, “Taxi” a cîştigat preselecţia pentru Eurovision cu piesa “Luna”, cu care s-a clasat pe locul 17 în cadrul concursului, fiind o premierã absolutã pentru România. Componenţii trupei sînt: Dan Teodorescu, Adrian Borţun, George Patranoiu şi Andrei Bãrbulescu.
Un alt renumit artist care va evolua pe scena clubului, sîmbãtã searã, este Mircea Baniciu. Acesta s-a remarcat în muzica româneascã la începutul anilor ‘70, cînd a devenit solistul vocal al legendarei trupe “Phoenix”. Dupã despãrţirea de formaţie, talentul sãu componistic s-a revãrsat pur şi simplu în cîntece care pot fi puse oricînd alãturi de superhitul “Andrii Popa”.
Vlady Cnejevici este fiul unui binecunoscut solist de muzicã popularã, care dominã de mai bine de zece ani clasamentul “clãparilor”, fiind, în acelaşi timp, un excelent compozitor, un muzician cãruia mulţi cîntãreţi i-au solicitat colaborarea. În aprilie 2000, acesta a editat, împreunã cu tatãl sãu, Laza Cnejevici, un album cu cîntece de petrecere intitulat sugestiv ”... din Balcani. Cîntece de petrecere”.
Ovidiu Lipan “Ţãndãricã“ este cunoscut publicului mai ales din perioada în care a activat ca toboşar în grupul „Phoenix”, fiind unul dintre cei mai apreciaţi artişti români. Genul muzical abordat de “Ţãndãricã“, o îmbinare de stiluri şi influenţe din muzica popoarelor greu de catalogat ca stil, este din ce în ce mai ascultat şi în România. De altfel, ultimii ani din cariera lui “Ţãndaricã“ au fost consacraţi experimentelor muzicale de acest gen. Dupã „Visul Toboşarului”, „Renaşterea” sau „Aniversare”, albume în care Ovidiu Lipan a exploatat teme folclorice româneşti sau slave, „Bachiţa” reflectã o direcţie puţin neaşteptatã. Artistul a colaborat pentru realizarea acestui proiect atît cu „Fanfara 10 Prãjini”, cît şi cu Stelu Enache, solist aromân apreciat.
Trupa “Sarmalele reci” a luat fiinţã la sfîrşitul anului 1993, la iniţiativa lui Florin Dumitrescu. De atunci şi pînã în prezent, trupa a trecut prin cîteva schimbãri de componenţã, în prezent activînd în formula: Zoltan Andras, Emil Viciu, Ionel Tãnase şi Paul Baciu.
Componenţii formaţiei “Zero Grade” - Laur (voce, chitarã ritm), Ionuţ (chitarã), Mihai (bass) şi Alexandru (tobe) cîntã împreunã de patru ani, cînd au decis sã întemeieze o trupã, muzica fiind o pasiune comunã. Deşi concertele trupei “Zero Grade” sînt mai puţin numeroase, fiecare membru avînd diferite proiecte, cu alte formaţii, artiştii cîntã împreunã din purã plãcere. Cei patru artişti constãnţeni vor fi alãturi de publicul constãnţean, şi de aceastã datã, în clubul “Phoenix”.