Concert de suflet pentru ajutorarea unui adolescent bolnav de cancer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concert de suflet pentru ajutorarea unui adolescent bolnav de cancer

Cultură 14 Aprilie 2008 / 00:00 877 accesări

Din programul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” a făcut parte, în acest weekend, un concert simfonic de excepţie, susţinut în scopuri caritabile de cîţiva dintre cei mai talentaţi solişti ai instituţiei teatrale. Evenimentul muzical a avut loc vineri seară, în Sala Teatrului, avînd ca scop strîngerea unei sume de bani pentru Horia, elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrîn” din Constanţa, bolnav de cancer la ficat. Tînărul se află, în prezent, internat la o clinică din Belgrad, însă pentru a urma tratamentul care ar putea duce la vindecare are nevoie de o sumă importantă de bani, de aprox. 7.000 de euro. În urma susţinerii acestui concert simfonic s-au strîns în jur de 70 de milioane de lei, la această acţiune caritabilă contribuind cu fonduri şi Clubul Rotary. De asemenea, din rîndul celor intenţionează să doneze o sumă de bani pentru ajutorarea adolescentului fac parte Sindicatele din Constanţa, precum şi Organizaţia Judeţeană a PSD.

Deoarece suma colectată pînă în prezent este insuficientă pentru tratamentul medical pe care trebuie să îl urmeze adolescentul, conducerea teatrului a stabilit să organizeze din nou acest spectacol, pe data de 17 aprilie, începînd cu ora 19.30. „Concertul a fost susţinut de artiştii teatrului nostru. A fost un concert de suflet, pentru a veni în ajutorul acestui copil”, a spus consultantul artistic al Companiei de Operă –Simfonic din cadrul Teatrului „Oleg Danovski”, Mircea Tegzeşiu.

Cei care doresc să contribuie cu orice sumă de bani pentru Horia se pot prezenta la cel de-al doilea spectacol. De menţionat este faptul că intrarea la concert se va face pe bază de invitaţie, astfel că, cei care doresc să urmărească spectacolul, dar şi să-l ajute pe tînăr, pot oferi, pe baza invitaţiei, orice sumă de bani.

Concertul simfonic l-a avut ca solist pe renumitul pianist Andrei Deleanu, iar ca dirijor, pe maestrul Radu Ciorei. Printre lucrările care au fost prezentate publicului s-au numărat şi Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră, de Ludwig van Beethoven, precum şi lucrări ale binecunoscuţilor compozitori Tomaso Albinoni, Wolfgang Amadeus Mozart, Jules Massenet, Fritz Kreisler, César Franck, Ruggiero Leoncavallo, Giacomo Puccini. De asemenea, printre soliştii care au evoluat pe scena teatrului s-a numărat şi directorul instituţiei teatrale, soprana Daniela Vlădescu, precum şi violonistul Sebastian Tegzeşiu.



12