Sîmbătă, la Hotel Palm Beach din staţiunea Mamaia, a avut loc un concert de excepţie, care a beneficiat de participarea extraordinară a sopranei Daniela Vlădescu, a tenorului Răzvan Săraru şi de acompaniamentul pianistei Silvia Ţigmeanu. Concertul a avut scop caritabil, fiind organizat pentru strîngerea de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi adăpostiţi de Centrul de zi „Arca”. Daniela Vlădescu a fost amfitrioana care, plină de graţie, a introdus publicul în lumea muzicii clasice, cu arii celebre din „My Fair Lady”, „Văduva veselă”, „Tosca” sau cu lucrări avînd specific folcloric (Doina Stăncuţei de T. Brediceanu). Tînărul tenor Răzvan Săraru a interpretat, cu profesionalism şi emoţie, piese lirice aparţinînd patrimoniului muzical mondial, precum „Over the Rainbow” sau „You'll Never Walk Alone”.
Spectacolul s-a bucurat de prezenţa a peste 50 de persoane, publicul fiind format, în special, din cei care au susţinut construcţia Aşezămintelor Sf. Mare Mucenic Mina şi care se implică, întotdeauna, în programele derulate în acest cadru. Banii strînşi vor fi folosiţi pentru activităţile zilnice ale copiilor cu dizabilităţi din Centrul de Zi „Arca”. Dorinţa creştinească de a-şi ajuta aproapele este motivul pentru care Biserica Sf. Mare Mucenic Mina din Constanţa, prin preotul paroh Nicolae Picu şi parohia Kungsbacka-Hanhals, prin diaconul Bogdan Ţimiraş, au pus bazele unei acţiuni filantropice, creînd, pentru persoanele cu dizabilităţi, un centru de zi, denumit „Arca”. Motto-ul acestei acţiuni este, după cum spune preotul Nicolae Picu: „Datori sîntem noi, cei tari, să purtăm slăbiciunile celor neputincioşi...” (Romani XV; 1-2). Pornind de aici, „Arca” încearcă să îmbunătăţească viaţa persoanelor cu dizabilităţi, prin educaţie religioasă şi morală, prin stimularea cognitivă, prin comunicare pe teme de viaţă cotidiană, activităţi fizice, terapie de expresie grafică şi plastică, meloterapie, ludoterapie, activităţi recreative şi masaj şi stimulare tactilă. Centrul de zi „Arca” încearcă, de asemenea, reducerea dependenţei persoanelor cu dizabilităţi faţă de familie, prin organizarea şi dezvoltarea autonomiei personale şi sociale şi printr-un plan de lucru riguros, cu părinţii, realizîndu-se, în felul acesta, studii comparative ale comportamentelor beneficiarilor în spaţiul domestic şi în cel re-creat, din centrul de zi.
Această iniţiativă a Bisericii Sf. Mare Mucenic Mina din Constanţa este realizată în colaborare cu Primăria Municipiului Constanţa, Consiliul Local Municipal Constanţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, Universitatea „Ovidius”, Clubul Rotary şi în parteneriat cu Parohiile Kungsbacka - Hanhals din Suedia.