Concertul lui Corneliu Stroe şi Moldavian Jazz Band se amână

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concertul lui Corneliu Stroe şi Moldavian Jazz Band se amână

Monden 21 Decembrie 2010 / 00:00 799 accesări

Spectacolul apreciatului jazz-man constănţean Corneliu Stroe împreună cu Moldavian Jazz Band, programat pe data de 22 decembrie, cu începere de la ora 21.30, va fi amânat. Concertul de jazz, blues şi... Christmas Songs a fost suspendat din cauza unor probleme de sănătate pe care le-a suferit îndrăgitul instrumentist şi realizator de programe muzicale de la malul mării, săptămâna trecută. Vestea optimistă este că, din spusele celor apropiaţi, în prezent, starea lui Corneliu Stroe s-a îmbunătăţit.

Cu o activitate muzicală impresionantă, de peste 30 de ani, palmaresul lui Corneliu Stroe cuprinde numeroase colaborări, în calitate de percuţionist, cu muzicieni de jazz şi blues români şi străini precum Johnny Răducanu, A. G. Weinberger, Hanno Hoefer, Garbis Dedeian, Mike Godoroja, Cătălin Rotaru, Alexandru Andrieş, Marian Cucu, Anatoly Vapirov din Bulgaria, Ettiene Brunet - Franţa, Reinhardt Hammersmith şi Martin Verborg-Germania sau Jurg Solothurnmann din Elveţia. Corneliu Stroe a colaborat, însă, şi cu muzicieni care îmbrăţişează alte stiluri: Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, Mircea Baniciu, Gheorghe Zamfir, Vasile Şeicaru, Mircea Vintilă, Dumitru Fărcaşu, Stelu Enache şi cu grupurile Pasărea Colibri, Direcţia 5, Nightloosers sau Foxy Lady Band. Discografia sa cuprinde şi câte două albume editate în Anglia şi Franţa, câte unul în Elveţia şi Germania, precum şi trei în România. Corneliu Stroe s-a remarcat prin numeroasele colaborări şi participări la cele mai prestigioase festivaluri de jazz din Franţa, Germania, Serbia, Elveţia, Marea Britanie, Portugalia, Spania şi Bulgaria.

Trio-ul Moldavian Jazz Band este alcătuit din Liviu Mărculescu, la trombon, Giani Amarandei, la saxofon şi bass şi Elena Gatcin, la pian şi voce. Toţi sunt absolvenţi ai Conservatorului. Primul instrumentist a cântat, patru ani, cu Anca Parghel şi s-a remarcat nu doar în Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor, ci şi prin colaborări cu nume de referinţă din jazz-ul autohton precum: pianiştii Marius Popp, Ion Baciu jr. şi Romeo Cosma. Elena Gatcin este din Moldova de peste Prut şi deţine numeroase premii pe scena Festivalului de la Mamaia. Este pasionată de jazz, cântă piese clasice din repertoriul marilor interprete (în special din Diana Krall), dar abordează şi genul pop-rock la fel de bine.



12