Trofeul Concursului Internaţional de Gătit în Aer Liber a fost cîştigat de „Cabana Vînătorilor\" din Predeal, care a acumulat cel mai mare număr de puncte pe parcursul celor trei etape din acest an, festivitatea de premiere avînd loc duminică seară, la Cluj-Napoca. Bucătarii „Cabanei Vînătorului\" au cîştigat şi etapa de la Cluj-Napoca, după ce s-au clasat pe primul loc şi la celelalte două etape desfăşurate pînă acum, de la Azuga şi Mamaia. Echipa Motelului Gilău, din judeţul Cluj, şi-a adjudecat premiul I la patru secţiuni: creaţie, plită, grătar şi ceaun. Cupa „Radu Anton Roman\", lansată în premieră, a revenit echipei „Martypan\" din Cluj-Napoca. Cupa „Bucătarul de Aur\" a fost acordată jurnalistului Răzvan Cucui de la revista „Bucătăria pentru toţi\", care a şi participat, duminică, la „Duelul maeştrilor\", unde a pierdut în faţa gastronomului elveţian Jacob Haussman. Radu Zărnescu, organizator al competiţiei din partea Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), a declarat, duminică seară, că echipa cîştigătoare a fost premiată în special pentru „Meniul miresei\", o combinaţie de carne de vită cu băuturi alcoolice „pentru încurajarea miresei înaintea nunţii\".
În cadrul primei demonstraţii live susţinută în Europa, realizatorul emisiunii culinare „Licence to grill\", Robert Rainford, a prezentat sîmbătă seară, în faţa spectatorilor clujeni, o reţetă de pui la grătar, marinat în zeamă de lămîie şi portocală şi condimentat cu diverse arome. „Este o reţetă care are origini din Jamaica\", a spus Rainford, asistat în prepararea mîncării de bucătarul Jacob Haussman.
La etapa de la Cluj-Napoca, desfăşurată timp de trei zile, au participat peste 50 de echipe de bucătari. Cea de-a doua etapă a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, cel mai mare eveniment de gastronomie din ţară, organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), s-a desfăşurat în perioada 27 - 29 iunie, pe terasa Hotelului Flora din staţiunea Mamaia, iar prima etapă a avut loc la Azuga.