Concursul Internaţional de Gătit în Aer Liber, cîştigat de „Cabana Vînătorilor” din Predeal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concursul Internaţional de Gătit în Aer Liber, cîştigat de „Cabana Vînătorilor” din Predeal

Monden 16 Septembrie 2008 / 00:00 449 accesări

Trofeul Concursului Internaţional de Gătit în Aer Liber a fost cîştigat de „Cabana Vînătorilor\" din Predeal, care a acumulat cel mai mare număr de puncte pe parcursul celor trei etape din acest an, festivitatea de premiere avînd loc duminică seară, la Cluj-Napoca. Bucătarii „Cabanei Vînătorului\" au cîştigat şi etapa de la Cluj-Napoca, după ce s-au clasat pe primul loc şi la celelalte două etape desfăşurate pînă acum, de la Azuga şi Mamaia. Echipa Motelului Gilău, din judeţul Cluj, şi-a adjudecat premiul I la patru secţiuni: creaţie, plită, grătar şi ceaun. Cupa „Radu Anton Roman\", lansată în premieră, a revenit echipei „Martypan\" din Cluj-Napoca. Cupa „Bucătarul de Aur\" a fost acordată jurnalistului Răzvan Cucui de la revista „Bucătăria pentru toţi\", care a şi participat, duminică, la „Duelul maeştrilor\", unde a pierdut în faţa gastronomului elveţian Jacob Haussman. Radu Zărnescu, organizator al competiţiei din partea Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), a declarat, duminică seară, că echipa cîştigătoare a fost premiată în special pentru „Meniul miresei\", o combinaţie de carne de vită cu băuturi alcoolice „pentru încurajarea miresei înaintea nunţii\".

În cadrul primei demonstraţii live susţinută în Europa, realizatorul emisiunii culinare „Licence to grill\", Robert Rainford, a prezentat sîmbătă seară, în faţa spectatorilor clujeni, o reţetă de pui la grătar, marinat în zeamă de lămîie şi portocală şi condimentat cu diverse arome. „Este o reţetă care are origini din Jamaica\", a spus Rainford, asistat în prepararea mîncării de bucătarul Jacob Haussman.

La etapa de la Cluj-Napoca, desfăşurată timp de trei zile, au participat peste 50 de echipe de bucătari. Cea de-a doua etapă a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, cel mai mare eveniment de gastronomie din ţară, organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), s-a desfăşurat în perioada 27 - 29 iunie, pe terasa Hotelului Flora din staţiunea Mamaia, iar prima etapă a avut loc la Azuga.



12