Concursul organizat de Universitatea “Andrei Şaguna” şi-a desemnat cîştigătorii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concursul organizat de Universitatea “Andrei Şaguna” şi-a desemnat cîştigătorii

Economie 12 Martie 2007 / 00:00 1018 accesări

În cadrul acţiunii ştiinţifice Conferinţa Naţională “Integrare-Dezvoltare, Finanţare şi Garantare Credite pentru IMM-uri”, organizată de Universitatea “Andrei Şaguna” Constanţa şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, au fost decernate, sîmbătă, premiile la concursul “Manager debutant” şi “Manager de succes”. În deschiderea evenimentului, rectorul Universităţii “Andrei Şaguna”, prof. univ. dr. Aurel Papari, a caracterizat lucrările depuse la concurs de către elevi, studenţi, dar şi de economişti care îşi desfăşoară activitatea în cadrul IMM-urilor, ca fiind “deosebit de importante, iar expunerile pe ateliere au fost surprinzător de fructuoase. Este o mare onoare pentru Universitatea să găzduiască prima ediţie a acestei manifestări”. Organizatorii le-au explicat celor prezenţi la festivitatea de decernare a premiilor cîteva aspecte privind rolul managerului în cadrul unui IMM. În opinia lor, cei care vor să demareze o afacere, trebuie să creadă în succesul acelui business, să aibă o viziune şi să comunice foarte mult cu toţi angajaţii. De asemenea, alături de IMM-uri (care se confruntă cu imperfecţiunile pieţei, una dintre acestea referindu-se la acumularea de capital), spun specialiştii, şi firmele nou înfiinţate au o problemă majoră: nu reuşesc să obţină o finanţare. Şi asta din cauză că băncile nu vor să îşi asume riscuri pentru start-up-uri. Tot analiştii economici susţin că, în ultima perioadă, băncile au devenit mai flexibile şi manifestă o disponibilitate timidă spre acest segment al economiei: start-up-urile.

La rîndul său, preşedintele filialei judeţene Constanţa a Partidului Conservator, Gheorghe Martin, a vorbit despre lipsa forţei de muncă de pe piaţa românească. “Avem mari probleme cu forţa de muncă calificată. În România s-a ajuns la următoarea situaţie: ne furăm forţa de muncă de la o firmă la alta, ceea ce este bine pentru forţa de muncă, întrucît le cresc salariile, însă ce se va întîmpla peste cîţiva ani? Unii au plecat în străinătate, alţii vor ieşi la pensie, iar în spate nu mai este nimic”, a declarat Martin.

Ulterior, organizatorii au procedat la înmînarea premiilor. Astfel, la categoria “Manager de succes”, pe locul trei s-a situat Elena Monica Mihai, iar pe locul doi s-a clasat Gabriel Cosmin Rusu. Premiul pentru cel mai bun plan de afaceri pentru obţinerea finanţării unui IMM a fost decernat studentei Luminiţa Cristea Dinu. La concursul “Manager debutant”, premiul trei a fost obţinut de George Strîmbeanu, de la Liceul “Virgil Madgearu”, iar premiul doi a revenit Alinei Cristina Voica, de la Liceul “Ovidius”. Premiul I pentru cea mai bună idee de afaceri în vederea obţinerii unei finanţări pentru debutul în afaceri i-a revenit lui Bogdan Andrei Ignat de la Colegiul comercial “Carol”. Totodată, Universitatea “Andrei Şaguna” a acordat şi un premiu de excepţie “pentru merituoasa participare la Conferinţa Naţională ”, constînd într-o bursă pentru primul an de studii la Universitatea “Andrei Şaguna”. Acesta a revenit lui Ionuţ Dumitru de la Liceul “Dimitrie Leonida”. Şi sponsorul concursului, CIEL România a acordat două premii. Este vorba despre “Premiul de Excelenţă pentru cea mai originală aplicaţie practică a cunoştinţelor economice şi teoretice în cadrul Conferinţei Naţionale”, acordat Universităţii “Andrei Şaguna”, şi “Premiul pentru interesul în implicarea studenţilor în activităţi economice” acordat prodecanului Clinicii de Contabilitate din cadrul Universităţii “Andrei Şaguna”, Neluţa Mitea.

Taguri articol


12